Social Climate Tech News

Thu 24 11 2022
Image

Vad är Hive? Det senaste Twitter-alternativet

by bernt & torsten

Elon Musks övertagande av Twitter har redan präglats av massuppsägningar, avgång och återinförande av den tidigare presidenten Donald Trumps, liksom andra kontroversiella siffror, vilket gör att många användare är osäkra på riktningen för plattformens framtid.

Mitt i kaoset har flera Twitter-alternativ rapporterat en ökning av nya användare. Det senaste för att få mainstream momentum är Hive Social, en app som kombinerar några av de välkända elementen på Instagram, Twitter och till och med MySpace, och som enligt uppgift startades av en högskolestudent som lärde sig hur man kodar.

Hive Social Plattformen erbjuder dock för närvarande inte tvåfaktorautentisering. Gränssnittet är mer som Instagram än Twitter: till stor del bilddriven, men du har också möjlighet att ladda upp endast text-inlägg.

Sammantaget fanns det också en stark känsla av samhällsbyggnad bland många av de nya användarna, eftersom människor delade tips och råd för hur man kommer igång med appen. Huvudmatningen, bestående av inlägg från människor du följer, är kronologisk, till skillnad från mest kända plattformar.

Hive granskar noggrant rapporter om hot för att avgöra om ett hot är trovärdigt. HIVE’s riktlinjer är beundransvärda, men det finns fortfarande en öppen fråga hur den kommer att kunna hålla upp sina innehållsmodereringsmål mitt i en övermattning av nya användare.

För att vara rättvis började Hive 2019 och försökte aldrig vara en Twitter -klon eller att välkomna en plötslig tillströmning av missnöjda Twitter -användare. HIVE’s virala ökning under den senaste veckan, och som är förknippade med andra Twitter -alternativ som Mastodon eller Post.News, avslöjar på många sätt bara avslöjar hur svårt det skulle vara att ersätta en plattform som har använts så allmänt av varumärken, myndigheter och mer i över ett decennium.

Problemen med att leva under ett system som domineras av oacceptabla, stora företag verkade oundvikliga. Men tillväxten har stagnerat för dessa centraliserade plattformar, och Twitter är mitt i en ful nedsmutsning.Våra hjärtan går ut till de tusentals arbetare som misshandlats eller släpps av de sittande spelarna.

Share: