Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Teck och Ocean Regenerative samarbetar för att använda sjögräs för att odla träd

Teck Resources och Ocean Regenerative har gått in i ett gemensamt forskningsprojekt för att studera hur tång kan användas för att förbättra skogens hälsa och påskynda trädtillväxten.

Projektet, som stödjer Tecks mål att bli ett naturpositivt företag år 2030, kommer att testa effektiviteten av att använda tång för att förbättra hälsan hos trädarter som är inhemska i områden där Teck rehabiliterar tidigare gruvområden. Projektet ska också bedöma hur tång kan öka skogarnas förmåga att fånga och lagra kol.

Ocean Regenerative kommer att leda forskning om tillämpningar av tångextrakt för att förbättra tillväxten och hållbarheten hos en rad trädarter avsedda för återplantering av skog som en del av rehabiliteringen av minerad mark vid Tecks verksamhet. Projektet kommer också att försöka demonstrera potentialen för förbättrad kolavskiljning och -bindning under terrestra skogens tillväxt.

Med över 200 000 kilometer havskust och över 3,5 miljoner kvadratkilometer skog är Kanada unikt positionerat för att utveckla expertis och dela kunskap som kommer att bidra till naturpositiva lösningar i stor skala. Teck – ORA-partnerskapet kommer att stödja forskning inom återplantering av skog vid Teck-gruvor som syftar till att möjliggöra förbättrad motståndskraft och kolavskiljning och -bindning.

För Teck innebär arbetet för att bli naturpositiv att år 2030 kommer Tecks bevarande, skydd och återställande av mark och biologisk mångfald att överstiga störningarna som orsakas av dess gruvverksamhet från 2020 års baslinje. Genom att göra det kommer Teck att bevara eller rehabilitera minst tre hektar för varje hektar som påverkas av dess gruvverksamhet. Läs mer om Tecks engagemang för att bli Nature Positive: klicka här

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: