Social Climate Tech News

Sat 12 2022
Image

Het stropen van schildpadden voor de handel in huisdieren bedreigt de helft van de soorten in de wereld

by bernt & torsten

Stroperij met schildpadden om aan de toenemende vraag naar de soort als huisdier te voldoen, heeft meer dan de helft van de bijna 300 levende schildpadden- en schildpaddensoorten dichter bij uitsterven gebracht, heeft een wereldwijde natuurconferentie gehoord.

De Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES) van 184 landen, die op 11 en 25 november in Panama bijeenkomt, heeft een voorstel gedaan dat de commerciële handel in meer dan 20 soorten kleischildpadden zou verbieden of beperken. .

Er zijn meer dan 10 andere voorstellen binnengekomen die de bescherming voor zoetwaterschildpadden zouden vergroten. Bij het doen van de voorstellen citeerden de VS en verschillende Latijns-Amerikaanse landen Mexicaanse gegevens dat bijna 20.000 van dergelijke schildpadden tussen 2010 en 2022 in beslag werden genomen, meestal op de luchthaven in Mexico-Stad.

De verkoop van zwarte schildpadden in de VS, Europa en Azië heeft geleid tot verhoogde niveaus van stroperij die schildpaddenpopulaties hebben geschaad.

Volgens een analyse van gegevens van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service door een afgestudeerde student aan de Universiteit van Michigan en geciteerd door de Associated Press, steeg de commerciële exporthandel voor kleischildpadden in de Verenigde Staten tussen 1999 en 2017 van 1.844 naar 40.000.

Voor muskusschildpadden steeg het van 8.254 naar meer dan 281.000 in een vergelijkbare periode.

Zoetwaterschildpadden vormen enkele van de drukste dieren ter wereld. De vraag bestaat om verschillende redenen: consumenten willen ze als huisdier, voor commerciële fokkerij, voor consumptie als voedsel, voor medicatie en voor de populariteit van hun kleurrijke schelpen.

Stroperij was voorheen geconcentreerd in Zuidoost-Azië, maar nadat veel soorten afnamen, groeide de activiteit in Afrika en is nu op weg naar Amerika.

Ook het geslacht van schildpadden is zorgwekkend. Veel van de smokkelaars richten zich op schildpadden, wat een probleem is gezien de langzame reproductie van schildpadden. Veel schildpaddensoorten doen er ook tien jaar of langer over voordat ze voldoende gecultiveerd zijn om zich voort te kunnen planten.

Share:

Leave A Comment