Social Climate Tech News

Thu 17 2022
Image

Første kort over globale lossepladser, der frigiver metan

by bernt & torsten

Metan er en af de vigtigste drivhusgasser, der forårsager klimaændringer, sammen med kuldioxid. Identifikation af alle lossepladser, der frigiver metan, kan være nyttigt til at reducere emissionerne.

Derfor valgte Innovation Origins dette indlæg. Global Methane Hub, SRON og GHGSat kortlægger verdens største metanudledende lossepladser.

Kortet indeholder omkring hundrede af dem. Kortet vil blive præsenteret på klimatopmødet i Egypten, skriver SRON i en pressemeddelelse. Affaldshåndtering tegner sig for 18 % af de globale metanemissioner.

En stor del af disse emissioner kommer fra et lille antal store lossepladser, hvilket gør dem til vigtige afbødningsmål. Global Methane Hub, SRON og GHGSat går nu sammen om at lancere et verdens første initiativ til at karakterisere, studere og overvåge lossepladser rundt om i verden.

Målet er at forbedre forståelsen af disse steder og indlede dialog og engagement i målrettet handling på lokalt plan. Det første resultat af dette initiativ, et globalt kort, der viser, hvor over hundrede metanudledende lossepladser er placeret, vil blive præsenteret på COP27.

Et vigtigt skridt i udviklingen af de rigtige strategier til at afbøde dem.” Nøglen til et klimaneutralt Europa ligger hos de lokale myndigheder – Innovationen kommer fra Hundrede europæiske byer ønsker at være klimaneutrale allerede i 2030.

De er blevet udvalgt af EU til bymissionen. EU har stillet 360 mio. EUR til rådighed for dette projekt. 1,5 millioner biler En publikation fra 2022 ledet af SRON viste, at ved at kombinere TROPOMI- og GHGSat-satellitdata kan store lossepladsemissioner detekteres og kendes.

TROPOMI’s globale dækning bruges til at finde hot spots for emissioner rundt om i verden, hvorefter GHGSats målrettede observationer i høj opløsning bruges til at finde emissioner fra individuelle lossepladser inden for disse hot spots.

Undersøgelsen omfattede fire lossepladser, herunder en i Buenos Aires, hvis emissioner havde en klimapåvirkning svarende til 1,5 millioner biler. Nu udvider SRON og GHGSat deres samarbejde i et nyt projekt finansieret af Global Methane Hub.

Share:

Leave A Comment