Social Climate Tech News

Thu 20 2022
Image

Zonne- en windenergie bespaarden klanten in Texas tot nu toe meer dan $ 7 miljard in 2022

by bernt & torsten

Zonne- en windenergie bespaarden Texanen dit jaar bijna $ 1 miljard per maand aan elektriciteitskosten, volgens een recente studie naar schone energie door analysegroep IdeaSmiths LLC.

In de eerste acht maanden van 2022 toont het rapport aan dat de groothandel op de markt voor hernieuwbare elektriciteit op het net dat wordt beheerd door de Electric Reliability Council of Texas met ongeveer $ 7,4 miljard, of ongeveer $ 925 miljoen per maand. Hernieuwbare energie ligt op schema om dit jaar in totaal $ 11 miljard te besparen.

Het rapport komt op het moment dat hernieuwbare energiebronnen onder vuur komen te liggen, omdat elektriciteitsregulatoren en wetgevers overwegen de elektrische betrouwbaarheid te vergroten na de dodelijke storingen afgelopen februari en oproepen tot behoud deze zomer om het net stabiel te houden.

Ongeveer een kwart van de elektriciteit van Texas komt uit hernieuwbare energiebronnen, volgens de Energy Information Administration, en Texas is nee. 1 staat in windproductie en leider in zonne-energie. Sommige experts zeggen dat hernieuwbare energiebronnen de betrouwbaarheid van het net in gevaar brengen omdat exploitanten de wind en de zon niet kunnen beheersen.

Het rapport gaat niet in op de impact van hernieuwbare energie op de betrouwbaarheid van het net. Het rapport kwantificeert de economische voordelen van hernieuwbare energie in termen van elektriciteitskosten, watergebruik en vervuiling.

Onderzoekers ontdekten dat over een periode van bijna 12 jaar, van 2010 tot augustus 2021, Texas-consumenten tot $ 27,8 miljard bespaarden door de acceptatie van zonne- en windenergiebronnen door het net. Onderzoekers vergeleken de werkelijke marktprestaties van ERCOT, die dergelijke hernieuwbare energiebronnen heeft aangepast, met een markt die uitsluitend afhankelijk was van aardgas, steenkool en kernenergie. Deze cijfers geven aan dat consumenten “aanzienlijk” konden besparen.

Een van de belangrijkste manieren om de kosten van hernieuwbare energie te verlagen, is door “energie te leveren tegen nul- of bijna nulprijzen”, wat resulteert in lagere algemene marktprijzen voor de consument. De duurste energiecentrale bepaalt de prijs voor iedereen in het gratis biedsysteem.

Wat hernieuwbare energie doet, is de energiecentrales verder naar rechts duwen in die biedingsstack, dus de energiecentrale die de prijs voor iedereen bepaalt, is een energiecentrale met lagere kosten. Dit is over het algemeen hoe de besparingen gebeuren.

Vooral dit jaar werd de grootste daling van de prijs van hernieuwbare energie gezien toen de aardgasprijzen stegen. Het rapport berekent ook dat de gemiddelde groothandelsprijs op de elektriciteitsmarkt tot $ 18 hoger zou zijn geweest per megawattuur zonder dat de kosten voor hernieuwbare energie werden verlaagd. Het gemiddelde huishouden verbruikt ongeveer één megawattuur elektriciteit per maand.

Hernieuwbare energie dempt ook de kosten door als buffer te fungeren tegen volatiele aardgasprijzen, die sinds medio 2022 ruwweg zijn verdubbeld. Zelfs wanneer de prijzen van aardgas en steenkool fluctueren, kunnen klanten in Texas geld besparen door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.

De elektriciteitskosten escaleerden dit jaar voor de Noord-Texanen, vooral na een historisch hete zomer met driecijferige temperaturen, waarbij sommige klanten zeiden dat hun rekeningen frustrerend hoog waren.

Het kost nog steeds geld om hernieuwbare energiebronnen te bouwen, zoals het geld om zonnepanelen te installeren en windturbines te bouwen; Maar ze zijn veel goedkoper in gebruik dan fossiele brandstoffen en kerncentrales.

Maar naast het verlagen van de groothandelsprijzen, levert het wijdverbreide gebruik van hernieuwbare energie ook voordelen op voor het milieu en de volksgezondheid.

Wetenschappers hebben bijvoorbeeld berekend dat zonne- en windturbines geen water gebruiken om elektriciteit op te wekken, waardoor ERCOT-energiecentrales 244 miljard liter water verbruiken gedurende 12 jaar.

Hernieuwbare energie die in het net wordt geïntroduceerd, helpt ook om luchtvervuiling te verminderen.

Een voordeel van hernieuwbare energiebronnen is dat we niet zoveel verontreinigende stoffen in de lucht afgeven, zodat mensen schonere lucht kunnen inademen en gezonder kunnen leven.

Verhoogde hoeveelheden stikstofdioxide uit fossiele brandstofplanten kunnen leiden tot ademhalingscomplicaties, terwijl blootstelling aan zwaveldioxide ernstige irritatie van de neus en keel kan veroorzaken. Koolstofdioxide draagt bij aan klimaatverandering.

En terwijl Texanen zich voorbereiden op de winter, die vaak het elektriciteitsnet van de staat op de proef stelt, kunnen de elektriciteitskosten hoger zijn dan in het verleden.

Share:

Leave A Comment