Press "Enter" to skip to content

Tyskland vender sig mod kul

Tyskland har lovet at vænne sig af med kul inden 2030. Men Ruslands invasion af Ukraine og den efterfølgende nedlukning af russiske gasforsyninger til Europa har fået landet til at øge brugen af kul. Det kan også betyde enden på Lützerath, en tysk landbrugsby beliggende oven på en stor kulforekomst, som den tyske regering håber at udvinde.

Demonstranter i Lützerath – miljøforkæmpere, middelklassebeboere fra nærliggende byer og et religiøst samfund, der for nylig bar et kors rundt i landsbyen – siger, at de er udmattede, men planlægger at fortsætte kampene. Energieksperter siger, at Lützeraths kul er unødvendigt for landets energiforsyning.

Tyskerne har traditionelt støttet ren energi. Alligevel har der været lidt offentlig modreaktion mod at ødelægge landsbyen, og mange tyskere synes at have accepteret, at kul vil være en vigtig del af deres energifremtid på kort sigt. Siden krisen begyndte, er kulfyret elproduktion i Tyskland steget med næsten 5 procent, hvilket tegner sig for næsten al elektricitet produceret i Tyskland.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: