Press "Enter" to skip to content

Kun 5% af plastaffaldet, der blev genereret af USA sidste år, blev genanvendt

Kun 5% af bjergene af plastaffald, der blev genereret af amerikanske husholdninger sidste år, blev genanvendt, ifølge ny forskning fra Greenpeace.

Amerikanerne smed 51 millioner tons indpakninger, flasker og poser væk i 2021 – ca. 309 pund plastik pr. Person – hvoraf næsten 95% endte på lossepladser, oceaner eller spredt i atmosfæren i små giftige partikler.

Plastproblemet skyldes ikke kun hensynsløst forbrug eller dovenskab – faktisk ville situationen stadig være dårlig, selvom hver husstand adskilte hvert stykke plast og smed det væk i et dedikeret genbrugsanlæg, ifølge Greenpeace.

Rapporten fandt ud af, at ikke en enkelt type plastemballage i USA opfylder definitionen af genanvendelig, der anvendes af hverken Federal Trade Commission eller Ellen MacArthur Foundations nye plastøkonomiinitiativ.

Selv plast, der længe har været betragtet som genanvendeligt – flasker og kander (PET # 1 og HDPE # 2) – er langt under den 30% genanvendelsesprocent, der kræves for at opfylde fondens definition af genanvendelig. Oparbejdningshastigheden for resten af plasten, som millioner af mennesker bruger dagligt til at pakke rester, spise mad eller returnere uønskede onlinekøb, er mindre end 5%.

Genbrugsfidusen vil gøre dem vrede, der har brugt tid på flittigt at vaske plastikbeholdere og flasker ud i den tro, at de ville stoppe med at blive oparbejdet og genbrugt til en anden plastemballage, som verden sandsynligvis ikke havde brug for.

Rapporten , Circular Claims Fall Flat Again, opdaterer 2020-undersøgelsen af 370 genanvendelsesanlæg, der fandt, at de fleste plastmaterialer ikke var bredt accepteret. Ikke engang flaskerne og kanderne blev fuldt genanvendt eller genanvendelige. Ikke meget har ændret sig. Den officielle genanvendelsesrate i USA er faldet fra et højdepunkt på 9,5% i 2014 og 8,7% i 2018. Dengang eksporterede USA ligesom mange lande millioner af tons plastaffald til Kina og regnede det som genanvendt, selvom meget af det blev brændt eller dumpet.

Efter at Kina stoppede med at acceptere plastaffald i 2018, fordi det var affald og for beskidt til at blive genanvendt, blev kapacitetsmanglen aldrig bragt tilbage, mens plastforbruget fortsatte med at stige.

Men eksport af plast har altid været en falsk løsning, ligesom al genanvendelse af plast, fordi plastaffald er så overalt, at det er ekstremt vanskeligt at indsamle, stort set umuligt at sortere, miljøskadeligt og dyrt at oparbejde, og ofte indeholder det giftige materialer.

På den anden side har papir, pap, metal og glas ikke disse problemer, hvorfor de genbruges i en meget højere hastighed.

Traktaten er i øjeblikket under udarbejdelse, efter at mere end 170 nationer i marts støttede en historisk FN-resolution om at stoppe plastikforurening med en international juridisk bindende aftale, der skal være på plads inden 2024. Det er håbet, at traktaten vil bestemme plastens bane. forureningskrise for fremtidige generationer, hvor emballage erstattes med genbrugs- og påfyldningssystemer eller slet ingen emballage.

Hvis status quo fortsætter, vil det globale plastforbrug og affald næsten tredobles inden 2060 med en beskeden stigning i genanvendelse af plast, ifølge en nylig rapport fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD).

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: