Press "Enter" to skip to content

Tiltag på grund af manglende motion vil koste 24 milliarder pund om året globalt i 2030

En rapport har vist, at næsten 500 millioner nye tilfælde af sygdomme som type 2-diabetes, forhøjet blodtryk og demens vil forekomme globalt inden 2030, hvis regeringerne ikke træffer hasteforanstaltninger for at tilskynde flere mennesker til at træne regelmæssigt.

I en skarp advarsel til lande, hvor sundhedsvæsenet allerede knirker, sagde Verdenssundhedsorganisationen , at omkostningerne ved ikke at få folk til at flytte mere ville være omkring 27 milliarder dollars om året.

Der er få områder af folkesundheden… hvor beviser for nødvendige foranstaltninger er så overbevisende, omkostningseffektive og praktiske, ifølge who’s første globale rapport om fysisk aktivitet, som bemærker, at regelmæssig motion reducerer risikoen for for tidlig død med 20-30%.

På trods af de åbenlyse fordele har gennemførelsen af politikker, der sigter mod at tilskynde til mere motion, været “langsom og ujævn”, hvilket resulterer i “små fremskridt”, bemærkede rapporten.

“En konsekvens af denne ‘inaktivitet’ er, at allerede overfyldte sundhedssystemer er belastet med forebyggelige sygdomme i dag og endnu mere i fremtiden, og samfund undlader at drage fordel af de bredere sociale, miljømæssige og økonomiske fordele forbundet med, at flere mennesker er mere aktive,” tilføjede det.

Hvis situationen ikke ændrer sig, forudsiger WHO, at der i 2030 vil være 499.208 millioner nye tilfælde af forebyggelige ikke-smitsomme sygdomme (NCD’er) og psykiske lidelser som type 2-diabetes, slagtilfælde, demens, depression og nogle kræftformer. Mere end 40% af disse vil forekomme i lav-mellemindkomstlande som Kenya, Indien og Bangladesh.

Næsten halvdelen af disse nye tilfælde af NCD’er skyldes forhøjet blodtryk (højt blodtryk) og 43% fra depression, sagde rapporten offentliggjort tirsdag.

WHO har sagt, at omkring 7-8% af alle tilfælde af hjerte-kar-sygdomme, depression og demens kunne forebygges, hvis folk var mere aktive.

Ved at undersøge data fra 194 lande fandt rapporten, at mindre end halvdelen havde en national politik for fysisk aktivitet, hvoraf mindre end 40% var i drift. Den viste, at motionsniveauet hos små børn var i en særlig kløft, idet mindre end 30% af landene overvågede fysisk aktivitet hos børn under fem år.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: