Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Gräsmatta känns oansvarigt

En grönskande gräsmatta har länge varit en symbol för det perfekta amerikanska hemmet. Men eftersom en långvarig torka omformar livet i Kalifornien, funderar många invånare på hur en vacker trädgård ska se ut.

I Los Angeles, som införde omfattande restriktioner för vattenanvändning utomhus i år, är törstiga gräsmattor ute – och inhemska växter i Kalifornien är inne. Från herrgårdar i Brentwood till gamla familjehem i Koreatown till stadsdelar i södra LA, Angelenos installerar klimatvänliga gårdar fulla av Kaliforniens bovete, toyon, salvia och suckulenter och bygger trädgårdsdetaljer för att hjälpa till att bevara och behålla statens begränsade regnvatten.

Valet att konservera kan vara förorenat. Från och med denna juni planerade mer än tusen invånare i södra Kalifornien i månaden att ersätta sina gräsmattor med mer torkavänliga landskap, enligt data från Metropolitan Water District i södra Kalifornien.

En miljöhistoriker vid University of Southern California, säger att det finns en anledning till att gräs kom att dominera det som naturligt är ett mycket torrare landskap. Frodiga, rektangulära gräsmattor spelade en viktig roll i marknadsföringen av fastigheter i södra Kalifornien till potentiella husägare i mellanvästern, och tjänade som en symbol för ett välmående, rationellt, välordnat landskap … ett sätt att utnyttja tron ​​på den angloamerikanska perioden hade erövrat naturen.

Det finns fördelar med att lära sig leva med ett torrare, brunare landskap: invånare som har gjort bytet säger att att bli av med sina gräsmattor har hjälpt dem att spara pengar på vattenräkningar och även öppnat nya designmöjligheter, inklusive att göra gårdar som fungerar som naturliga tillflyktsorter för lokala fåglar, fjärilar och insekter.

Trenden har fått fäste hos husägare över hela det ekonomiska spektrumet, med en mängd olika alternativ tillgängliga för människor med olika budgetar och visioner. I den avancerade delen installerar lyxiga trädgårdsdesigners högteknologiska vattenskyddssystem och arbetar för att förvandla sterila herrgårdsgräsmattor till blomstrande ekosystem av inhemska träd, växter, insekter och djur.

I den mer budgetvänliga delen subventionerar stadssponsrade program kostnaderna för att ta bort gräsmattor, och för en handfull demonstrationshem täcker de till och med hela kostnaden för borttagning av gräsmattor och landskapsplanering.

Den potentiella effekten av borttagning av gräsmatta är betydande. Utomhusvattning utgör huvuddelen av vattenanvändningen i bostäder i Kalifornien, vilket innebär att att bli av med gräsgräs är en av de största individuella vattenbesparingsåtgärderna individer kan vidta – mycket mer effektfullt än att försöka begränsa duschar eller toalettspolningar.

Att göra borttagning av gräsmatta överkomligt för husägare av alla inkomstnivåer är avgörande, med torkavänliga trädgårdar som tar fart, den gamla medelklasskonkurrensen min gräsmatta är bättre än din gräsmatta utvecklas till min gräsmatta är mer ekologiskt vänlig än din gräsmatta.

Säljare oroar sig för att detta kan öppna upp nya klassdelningar om inhemska växtträdgårdar blir en symbol för välstånd, vilket gör tillgängligheten avgörande. [Det] skulle kunna stelna dessa klasslinjer, längs grönt kontra inte grönt, klimatmedvetet kontra inte klimatmedvetet.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: