Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Klop op de deur van de honger

De VN-voedselmanager waarschuwde dat de wereld wordt geconfronteerd met “een perfecte storm bovenop een perfecte storm” en drong er bij donoren, met name de Golfstaten en miljardairs, op aan om een paar dagen winst te bieden om een crisis in de kunstmestvoorziening nu aan te pakken en wijdverspreide voedseltekorten volgend jaar te voorkomen.

Anders zal er chaos zijn over de hele wereld, 5 1/2 jaar geleden stonden slechts 80 miljoen mensen over de hele wereld op de rand van de hongerdood.

Maar de klimaatproblemen verhoogden dat aantal tot 135 miljoen. De Covid-19-pandemie, die begin 2020 begon, verdubbelde deze tot 276 miljoen mensen die niet wisten waar hun volgende maaltijd vandaan kwam. Uiteindelijk viel Rusland in februari Oekraïne binnen. 24, wat een oorlog en een voedsel-, kunstmest- en energiecrisis veroorzaakt die het aantal naar 345 miljoen heeft geduwd.

Daarbinnen kloppen 50 miljoen mensen in 45 landen op de deur van hongersnood. Als we deze mensen niet bereiken, zul je honger, honger en destabilisatie van naties hebben, in tegenstelling tot alles wat we in 2007-2008 en 2011 hebben gezien, en je zult massa-immigratie hebben.

We moeten nu antwoorden.

We leven, zo lijkt het, in een permanente humanitaire noodsituatie. vn-secretaris-generaal Antonio Guterres waarschuwde dat conflicten en humanitaire crises zich verspreiden, en het financieringstekort voor humanitaire oproepen van de VN bedraagt $ 32 miljard – “de grootste kloof ooit”.

Dit jaar legde de oorlog graanzendingen uit Oekraïne stil – een land dat genoeg voedsel produceert om 400 miljoen mensen te voeden – en beperkte het de zendingen uit Rusland, ’s werelds op een na grootste exporteur van meststoffen en een grote voedselproducent, ernstig.

Donormoeheid ondermijnt vaak de hulp, vooral in landen in aanhoudende crises zoals Haïti. Inflatie is ook een ernstig probleem, het verhogen van de prijzen en het treffen van arme mensen die niet in staat zijn om het hoofd te bieden omdat COVID-19 “hen alleen economisch heeft verwoest”.

Dus moeders, gedwongen om te beslissen: kopen ze bakolie en voeden ze hun kinderen, of kopen ze stookolie zodat ze niet bevriezen? Omdat er niet genoeg geld is om beide te kopen.

Het is een perfecte storm bovenop een perfecte storm en met de kunstmestcrisis waarmee we nu worden geconfronteerd, met droogte, worden we geconfronteerd met een voedselprijsprobleem in 2022. Dit richtte een ravage aan over de hele wereld.

Als we hier niet snel bovenop komen – dit jaar – zul je een probleem hebben met de beschikbaarheid van voedsel in 2023, en het wordt een hel.

De wereld produceert nu genoeg voedsel om meer dan 7,7 miljard mensen in de wereld te voeden, maar 50% van dat voedsel komt omdat boeren meststoffen gebruikten. Ze kunnen de hoge opbrengst niet krijgen zonder. China, ’s werelds grootste kunstmestproducent, heeft zijn export verboden; Rusland, dat nummer twee is, heeft moeite om het op de wereldmarkten te brengen.

We moeten de meststoffen aan de praat krijgen en we moeten ze snel verplaatsen. De Aziatische rijstproductie bevindt zich momenteel in een kritieke toestand. Zaden zitten in de grond.

In Afrika voeden 33 miljoen kleine boerderijen meer dan 70% van de bevolking, en op dit moment komen we miljarden dollars tekort voor wat we nodig hebben voor kunstmest. Ook Midden- en Zuid-Amerika werden getroffen door droogte en India werd getroffen door hitte en droogte.

De VS droegen nog eens $ 5 miljard bij voor voedselzekerheid, en Duitsland, Frankrijk en de EU gaan ook omhoog. Het WFP heeft de Golfstaten opgeroepen om “meer op te voeren” met zulke hoge olieprijzen, vooral om landen in hun regio te helpen, zoals Jemen, Syrië, Afghanistan en Somalië.

De WFP-chef zei dat hij ook een groep miljardairs had ontmoet. Hij zei dat hij hen vertelde dat ze “een morele verplichting” hadden en “moesten zorgen”.

Zelfs als je het niet aan mij geeft, zelfs als je het niet aan het Wereldvoedselprogramma geeft, doe dan mee aan het spel. Stap in het spel van het liefhebben van je naaste en het helpen van je naaste. Mensen lijden en sterven over de hele wereld. Wanneer een kind elke vijf seconden sterft van honger, schaam ons dan.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: