Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Hatfulla tweets förökar sig i extrema temperaturer, visar amerikansk analys

Hatfulla tweets förökar sig i extrema temperaturer, visar amerikansk analys
Forskare registrerade ökningar med upp till 22 % i rasistiska och kvinnofientliga tweets när temperaturen steg över 42C

Forskare registrerade ökningar på upp till 22 % i rasistiska, kvinnofientliga och homofobiska tweets när temperaturen steg över 42C, och ökningar på upp till 12 % när kvicksilvret föll under -3C, enligt en studie av The Lancet Planetary Health.

Forskningen använde maskininlärningsalgoritmer för att identifiera cirka 75 miljoner hat-tweets med engelsk fras – cirka 2 % av urvalet – i 773 amerikanska städer mellan 2014 och 2020.

Dessa volymer av hatretorik loggades sedan och utvärderades statistiskt mot variationer i lokala temperaturer av PIK-teamet.

De fann att det lägsta antalet kränkande meddelanden inträffade när temperaturen låg mellan 15-18C men när termometrar föll under 12C eller steg över 21C började hat-tweets öka – mest dramatiskt vid extrema klimatförhållanden.

Tidningen säger att hetsiga tweets blossade upp över alla klimatzoner, oavsett inkomst och politisk eller religiös syn.

Affärsmodellen Big Tech driver plattformar för att främja polariserande innehåll, och så länge som väldigt stora onlineplattformar uppmuntras att skapa viralt innehåll genom att sprida polariserande inlägg, riskerar vi att mer hatretorik sprids snabbare och äventyrar vår mentala hälsa.

I juni kritiserades Facebook för sitt misslyckande med att ta upp hatretorik på vissa andra språk när en forskare testade dess system genom att skicka in hatfyllda falska annonser, som Facebook godkände för publicering trots att de uppmanade till mord på människor som tillhörde olika etniska grupper.

Undersökningar visar att fyra av tio amerikaner har upplevt någon form av trakasserier online, vilket kan utlösa sjukdomar som sträcker sig från ångest och depression till självskada.

Nästan tre fjärdedelar av kvinnorna globalt sa att de hade blivit utsatta för våld på nätet i en FN-studie, medan en av fyra svarta amerikaner har rapporterat att de blivit utsatta för rasistiska trakasserier online.

Twitter valdes för PIK-forskningen eftersom det används av en av fem amerikaner, och många av dess tweets är geolokaliserade. Maximala temperaturer registreras också vanligtvis mellan middag och sen eftermiddag, en populär tid för tweeting.

Studien använde en FN-definition av hatretorik som ”alla slags kommunikation i tal, skrift eller beteende, som attackerar eller använder nedsättande eller diskriminerande språk med hänvisning till en person eller en grupp på grund av … deras religion, etnicitet, nationalitet , ras, färg, härkomst, kön eller andra identitetsfaktorer”.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: