Social Climate Tech News

Thu 08 09 2022
Image

Hadefulde tweets mangedobles i ekstreme temperaturer, viser amerikansk analyse

by bernt & torsten

Hadefulde tweets formerer sig i ekstreme temperaturer, viser amerikansk analyse
Forskere registrerede stigninger på op til 22% i racistiske og kvindefjendske tweets, da temperaturen steg over 42C

Forskere registrerede stigninger på op til 22% i racistiske, kvindefjendske og homofobiske tweets, når temperaturen steg over 42C, og stigninger på op til 12%, når kviksølv faldt under -3C, ifølge en undersøgelse foretaget af The Lancet Planetary Health.

Forskningen brugte maskinlæringsalgoritmer til at identificere omkring 75 millioner had tweets med engelsk sætning – ca. 2% af prøven – i 773 amerikanske byer mellem 2014 og 2020.

Disse mængder hadefulde ytringer blev derefter logget og statistisk evalueret i forhold til variationer i lokale temperaturer af-teamet.

De fandt ud af, at det laveste antal krænkende beskeder fandt sted, når temperaturen var mellem 15-18C, men når termometre faldt under 12C eller steg over 21C, begyndte had tweets at stige – mest dramatisk under ekstreme klimatiske forhold.

Avisen skriver, at ophedede tweets blussede op i alle klimazoner, uanset indkomst og politisk eller religiøst syn.

Big Tech-forretningsmodellen skubber platforme til at fremme polariserende indhold, og så længe meget store online platforme opfordres til at skabe viralt indhold ved at sprede polariserende indlæg, risikerer vi, at mere hadefuld tale spredes hurtigere og bringer vores mentale sundhed i fare.

I juni blev Facebook kritiseret for ikke at adressere hadefuld tale på nogle andre sprog, da en forsker testede sit system ved at indsende hadefulde falske annoncer, som Facebook godkendte til offentliggørelse på trods af at tilskynde til mord på mennesker, der tilhører forskellige etniske grupper.

Undersøgelser viser, at fire ud af ti amerikanere har oplevet en eller anden form for chikane online, som kan udløse sygdomme lige fra angst og depression til selvskade.

Næsten tre fjerdedele af kvinder globalt sagde, at de havde været udsat for online vold i en FN-undersøgelse, mens en ud af fire sorte amerikanere har rapporteret at blive udsat for racistisk chikane online.

Twitter blev valgt til-forskningen, fordi den bruges af en ud af fem amerikanere, og mange af dens tweets er geolokaliserede. Maksimale temperaturer registreres også normalt mellem middag og sen eftermiddag, et populært tidspunkt for tweeting.

Undersøgelsen brugte en FN-definition af hadefuld tale som “enhver form for kommunikation i tale, skrift eller adfærd, der angriber eller bruger nedsættende eller diskriminerende sprog med henvisning til en person eller en gruppe på grund af … deres religion, etnicitet, nationalitet, race, farve, herkomst, køn eller andre identitetsfaktorer”.

Share: