Social Climate Tech News

Wed 28 2022
Image

Gazon voelt onverantwoord

by bernt & torsten

Een weelderig gazon is al lang een symbool van het perfecte Amerikaanse huis. Maar terwijl een langdurige droogte het leven in Californië hervormt, denken veel bewoners na over hoe een prachtige tuin eruit zou moeten zien.

In Los Angeles, dat dit jaar ingrijpende beperkingen oplegde aan het gebruik van buitenwater, zijn dorstige gazons uit – en inheemse planten in Californië zijn binnen. Van herenhuizen in Brentwood tot oude gezinswoningen in Koreatown tot buurten in het zuiden van LA, Angelenos installeren klimaatvriendelijke boerderijen vol Californische boekweit, toyon, salie en vetplanten, en bouwen tuindetails om het beperkte regenwater van de staat te helpen behouden en onderhouden.

De keuze om te conserveren kan besmet zijn. Vanaf juni waren meer dan duizend inwoners van Zuid-Californië deze maand van plan om hun gazons te vervangen door meer droogtevriendelijke landschappen, volgens gegevens van het Metropolitan Water District van Zuid-Californië.

Een milieuhistoricus aan de Universiteit van Zuid-Californië zegt dat er een reden is waarom gras is gaan domineren wat van nature een veel droger landschap is. Weelderige, rechthoekige gazons speelden een belangrijke rol in de marketing van onroerend goed in Zuid-Californië aan potentiële huiseigenaren in het Midwesten, en dienden als een symbool van een welvarend, rationeel, ordelijk landschap … een manier om gebruik te maken van het geloof dat de Anglo-Amerikaanse periode de natuur had veroverd.

Er zijn voordelen aan het leren leven met een droger, bruiner landschap: bewoners die de prooi hebben gemaakt, zeggen dat het wegwerken van hun gazons hen heeft geholpen geld te besparen op waterrekeningen en ook nieuwe ontwerpmogelijkheden heeft geopend, waaronder het maken van boerderijen die dienen als natuurlijke toevluchtsoorden voor lokale vogels, vlinders en insecten.

De trend heeft zich meester gemaakt bij huiseigenaren over het hele economische spectrum, met een verscheidenheid aan opties beschikbaar voor mensen met verschillende budgetten en visies. In het geavanceerde deel installeren luxe tuinontwerpers hightech waterbeschermingssystemen en werken ze aan het veranderen van steriele gazons in bloeiende ecosystemen van inheemse bomen, planten, insecten en dieren.

In het meer budgetvriendelijke deel subsidiëren door de stad gesponsorde programma’s de kosten van het verwijderen van gazons, en voor een handvol demonstratiewoningen dekken ze zelfs de volledige kosten van gazonverwijdering en landschapsarchitectuur.

Het potentiële effect van het verwijderen van gazons is aanzienlijk. Buiten water geven vormt het grootste deel van het watergebruik in huizen in Californië, wat betekent dat het wegwerken van grasgras een van de grootste individuele waterbesparende maatregelen is die individuen kunnen nemen – veel meer impactvol dan proberen douches of toiletspoelingen te beperken.

Het is cruciaal om gazonverwijdering betaalbaar te maken voor huiseigenaren van alle inkomensniveaus, met droogtevriendelijke tuinen die van de grond komen, de oude middenklassecompetitie mijn gazon is beter dan uw gazon dat evolueert naar mijn gazon dat milieuvriendelijker is dan uw gazon.

Verkopers maken zich zorgen dat dit nieuwe klassenscheidingen kan openen als inheemse plantentuinen een symbool van welvaart worden, waardoor toegankelijkheid cruciaal wordt. [Det] zou deze klassenlijnen kunnen verstevigen, langs groen versus niet groen, klimaatbewust versus niet klimaatbewust.

Share:

Leave A Comment