Social Climate Tech News

Thu 22 09 2022
Image

Eindelijk hebben we het bewijs dat de hel andere mensen op sociale media is

by bernt & torsten

Zien hoeveel plezier je leeftijdsgenoten hebben, is slecht voor je geestelijke gezondheid, blijkt uit een onderzoek.

Scrollen op Twitter of Facebook bijwerken voelt zeker alsof het slecht voor je is, omdat onze aandachtsspanne rot en betekenis uit ons leven wordt weggezogen.

Ondanks de sterke gevoelens wordt ons meestal verteld dat het bewijs nog niet bestaat om te bewijzen dat sociale media onze geestelijke gezondheid schaden. Het bewijs van toenemende psychische aandoeningen is sterk, met 30% van de 18- tot 24-jarigen die een veel voorkomende psychische stoornis melden in 2018-19, een stijging van 24% aan het begin van het millennium, dus het is moeilijk om je geen zorgen te maken.

Dit debat weerspiegelt de argumenten van het midden van de jaren 1900 dat we niet absoluut hadden bewezen dat sigaretten kanker veroorzaken. Ondanks het sterke verband tussen roken en sterven, geloofden veel artsen niet dat het verband zelfs in de jaren 1960 was bewezen.

Mijn vooroordelen worden versterkt door nieuw onderzoek naar de ongebreidelde introductie van Facebook op Amerikaanse universiteiten, die in 2004 op Harvard werd gelanceerd en zich vervolgens over het hele land verspreidde.

Uit enquĂȘtes onder studenten blijkt dat de komst van het platform zag dat ze meer kans hadden om een slechte geestelijke gezondheid te melden met een toename van depressie en angst van respectievelijk 7% en 20%.

We hebben het over de negatieve impact van Facebook is ongeveer 22% van die van het verliezen van een baan – dit is groot. De auteurs stellen dat het effect voortkomt uit toenemende sociale vergelijkingen. Zien dat iedereen het naar zijn zin heeft, is niet goed als je het niet hebt.

Het onderzoek toont aan dat de komst van Facebook de perceptie van studenten verhoogde van hoeveel andere studenten dronken – een vrij goed beeld van hoeveel plezier je denkt dat anderen op die leeftijd hebben – maar geen effect had op de werkelijke drinkniveaus.

De jeugd van vandaag rookt misschien niet, maar het is moeilijk te geloven dat nieuwere vormen van verslaving volledig onschadelijk zijn.

Share: