Social Climate Tech News

Thu 22 2022
Image

Äntligen har vi bevis på att helvetet är andra människor på sociala medier

by bernt & torsten

Att se hur roligt dina kamrater har är dåligt för din mentala hälsa, visar en studie.

Att scrolla Twitter eller uppdatera Facebook känns definitivt som att det är dåligt för dig, eftersom vår uppmärksamhet sträcker sig över röta och mening tappas ur våra liv.

Trots de starka känslorna får vi vanligtvis höra att bevisen ännu inte finns för att bevisa att sociala medier skadar vår mentala hälsa. Bevisen för ökande psykisk ohälsa är starka, med 30 % av 18- till 24-åringar som rapporterade en vanlig psykisk störning 2018-19, upp från 24 % i början av millenniet, så det är svårt att inte oroa sig.

Den här debatten återspeglar argumenten från mitten av 1900-talet att vi inte absolut hade bevisat att cigaretter orsakar cancer. Trots det starka sambandet mellan rökning och att dö, trodde många läkare inte att kopplingen hade bevisats ens på 1960-talet.

Som förstärker mina fördomar är ny forskning som undersöker den stegrade introduktionen av Facebook över amerikanska universitet, som lanserades på Harvard 2004 och sedan spred sig över landet.

Genom att använda undersökningar av studenter visar att plattformens ankomst såg att de var mer benägna att rapportera dålig psykisk hälsa med ökningar av depression och ångest på 7 % respektive 20 %.

Vi pratar om den negativa effekten av Facebook är cirka 22 % av den av att förlora ett jobb – det här är stort. Författarna hävdar att effekten kommer från ökande sociala jämförelser. Att se alla andra ha det bra är inte bra om du inte har det.

Forskningen visar att Facebooks ankomst ökade elevernas uppfattning om hur mycket andra elever drack – en ganska bra bild av hur roligt du tror att andra har i den åldern – men hade ingen effekt på faktiska dricksnivåer.

Dagens ungdom kanske inte röker men det är svårt att tro att nyare former av missbruk är helt ofarliga.

Share:

Leave A Comment