Press "Enter" to skip to content

Ungarn letter skovhugst i beskyttede skove for at håndtere gaskrisen

Ungarn frafaldt miljøbestemmelser, der beskytter indfødte skove mod skovhugst, hvilket viser de stadig mere ekstreme skridt, regeringen er villig til at tage for at forberede sig på næste vinters energimangel.

Stigningen i energipriserne efter Ruslands invasion af Ukraine har tvunget regeringen til delvist at skrotte en af premierminister Viktor Orbans signaturpolitikker, de generøse subsidier til husholdningernes forbrug. Ungarn er i fare for mangel, selv om Orban har de tætteste forbindelser til den russiske præsident Vladimir Putin blandt EU’s medlemmer.

Et nøddekret fra regeringen, der blev offentliggjort sent torsdag, letter fældningen af indfødte træarter – som omfatter eg og bøg – i beskyttede skove, samtidig med at andre restriktioner for skovhuggere lempes. Regeringen har også pålagt skolerne at kontrollere, om de kan skifte til brænde fra gas til opvarmning.

Detailprisen på brænde steg med 18% i juni sammenlignet med et år siden, ifølge det ungarske statistiske kontor. Det forventes at stige yderligere ind i efteråret, da husholdningerne leder efter alternativer til dyr gasopvarmning. Regeringen forbød eksport af brænde i sidste uge for at opretholde forsyningen.

Den nylige lempelse af miljøreglerne vil gøre Ungarn mere sårbar over for virkningerne af klimaændringer uden engang at give et kortsigtet løft til energisikkerheden, sagde Verdensnaturfonden i en erklæring.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: