Social Climate Tech News

Fri 26 08 2022
Image

Nei, det handler om penger.

by bernt & torsten

Det sies at politikk er en kulturkrig, i virkeligheten handler det om penger, og at resten av retorikken politikken genererer er et røykteppe.

Politisk retorikk i offentligheten har aldri vært mer ubehagelig, mer pisket opp.Men provokasjonene skjuler noe sentralt: Politikk handler om økonomiske interesser som må beskyttes.Og det er kanskje den mest kritiske hendelsen i enhver politikers liv, som beskytter skattepengene og bruker på riktig måte.

Politiske partier har alle forskjellige ideologier om hvordan man distribuerer penger, ja, penger. En sittende regjering er ikke noe mer enn et selskap hvis inntekt er skatt fra bedrifter og enkeltpersoner og bruker retningslinjer og lover for å håndheve skatter. Ved hjelp av inntektene som genereres gjennom skatter, skaper en sittende regjering et budsjett for hvordan pengene skal brukes.

Trygge mennesker tør, mens usikkerhet kveles og grenser. Mennesker er ikke løver, og vi lever ikke i en savanne.

Dette er ikke noe nytt.En av de viktigste forskjellene mellom ulike politiske partier er om de er partiet til lønnstakerne eller partiet i overklassen har andre synspunkter på hvilke penger som skal brukes.

De siste årene har det blitt dannet nye høyrepartier. De er et annet politisk dyr. Høyreorienterte partier tiltrekker seg tilhengere fra hele det politiske spekteret, fra lønnstakere til overklassen og dannes rundt spesifikke ideologier som vil begrense et liberalt syn på åpenhet, aksept, inkludering, mangfold, rettferdighet og inkludering og tro, med en ideologi om å skape en politisk kult som praktiserer en type demokratisk diktatur.

Alt om penger

Avhengig av et partis politiske spektrum, kan du sikre at det handler om pengene. Hvis du i et valg stemmer på venstre side av det politiske spekteret, stemmer du for trygd, helsetjenester og pensjon for alle. La oss si at du stemmer på høyre side av det politiske spekteret for redusert trygd, privatisering av offentlige tjenester og skattelettelser som først og fremst kommer de rike til gode.

Uansett hvilket parti på det politiske spekteret du stemmer på, blir den mest upopulære politikken ofte avgjort først i håp om at velgerne vil ha tid til å glemme.

Anta at vi ser på en pyramide og klassesystemet definert som lavere lønnstakere, mellommenn og de øvre velstående få. Hvis enkeltpersoner stemte i henhold til sin sosiale klasse, ville venstresiden i teorien vinne hele tiden, men det er ikke tilfelle i vest. Noen land har svært få politiske partier (USA), eller i andre land i EU, mange partier danner ofte en koalisjon for å styre skattepengene.

De skyldige til hvorfor folk i lavere klasse stemmer på partier i andre klasser, er ofte politiske meldinger gjennom annonser, pressemeldinger, pressekonferanser, sosiale medier og aksept av påvirkere, tenketanker og lobbyister som får lov til å møte og påvirke politikere, og det handler om penger.

Folket i vest har det veldig bra; Hvis vi ser på den globale velstandspyramiden, flertallet av menneskene i USA, Canada, Europa og andre velstående regioner og land faller i midtkategorien, sammenlignet med 2,9b på laveste nivå, har vi pengene.

Infographic: Den globale pyramiden av rikdom | Statista Du finner mer infografikk på Statista

Som velger i vest, spør deg selv hva du vil ha fra politikeren din ved neste valg. Hvis du er glad for at du fikk ytterligere 100 dollar fra et skattekutt fra partiet du stemte på og vant til å styre skattepengene, har du ikke brukt rettighetene dine til å stemme. Som velgere må du forstå puff og fluff politiske partier gjennom veien og vite hva du får for å gi din stemme til et parti.

Så neste gang det er valg, be lokalpolitikeren din om å “Vis meg pengene” før du stemmer, slik at du vet hva du får ved å stemme på et politisk parti.

Siden de høyreorienterte partiene ofte presser innvandring som en betydelig kostbar bruk av skattebetalernes penger, bør du spørre deg selv om du er påvirket av innvandrerne som kommer til landet ditt eller ikke, og om et potensielt skattekutt vil hjelpe deg. De rike vil ta ethvert skattekutt når som helst, da de vil få mer penger i lommeboken.

Omfavn deg selv; Hvis forskerne spås om klimaendringer, vil det være store grupper mennesker som beveger seg fra sør til mer vanlige miljøer. Hvis du bor i det globale nord, har vi ikke sett tipset om antall innvandrere som søker seg nordover. Dette vil være veldig kostbart for ethvert land i det globale nord, så bare vær forberedt på hvilken politikk du stemmer på i fremtiden. Det vil skade alles lommebok.

Share: