Social Climate Tech News

Thu 04 08 2022
Image

Hilton verbetert ESG-doelstellingen om klimaatactie en sociale impact te stimuleren

by bernt & torsten

Nu de wereld terugkeert naar reizen, is het nog nooit zo belangrijk geweest om dit op een duurzame en verantwoorde manier te doen. Met de groeiende impact van klimaatverandering en de toenemende vraag naar duurzamere hotelopties, ontwikkelt Hilton zijn verplichtingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) om bestemmingen waar het actief is te helpen behouden en inclusieve groei in gemeenschappen over de hele wereld te stimuleren.

Hilton lanceerde zijn 2030-doelen vier jaar geleden als onderdeel van zijn ambitieuze ESG-strategie, “Travel with Purpose”, waarmee het het eerste wereldwijde hotelbedrijf is dat op wetenschap gebaseerde klimaatdoelen stelt. Nu, na een strategische evaluatie van deze doelen, evoluerende klimaatwetenschap en best practices, heeft Hilton zijn milieu- en sociale impactdoelstellingen bijgewerkt.

Deze bijgewerkte benchmarks omvatten ambitieuzere milieudoelstellingen en nieuwe sociale doelen om duurzamer zakendoen te stimuleren en kansenmotoren te creëren in de gemeenschappen die zij dienen.

Hilton’s aangescherpte doelstellingen voor broeikasgasemissies – die gericht zijn op het verminderen van de emissie-intensiteit met 75% in de beheerde hotels en de emissie-intensiteit met 56%, tegen 2030 in franchiseovereenkomsten – zijn gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi), een wereldwijd orgaan dat bedrijven in staat stelt. ambitieuze emissiereductiedoelstellingen vast te stellen in overeenstemming met de meest recente klimaatwetenschap.

De weg vrijmaken voor netto nul

In juni 2022 valideerde SBTi dat de bijgewerkte doelstellingen voor broeikasgasemissiereductie van Hilton in lijn zijn met een traject om de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5 °C boven het pre-industriële niveau te houden om de effecten van klimaatverandering te helpen beperken. De nieuwste klimaatwetenschap van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de VN laat zien dat het nog steeds mogelijk is om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5 °C, maar we zitten gevaarlijk dicht bij die drempel.

Door zich te committeren aan dit ambitieuze doel, sluit Hilton zich aan bij andere zakelijke en industriële leiders in reactie op de dringende oproep en doelen van het IPCC die zijn vastgesteld tijdens het Klimaatakkoord van Parijs van 2015. Hilton heeft zich ook gecommitteerd aan een koolstofreductiedoelstelling van minder dan 2 °C voor zijn franchise-eigendommen.

Daarnaast kondigde Hilton een nieuwe verbintenis aan met het Climate Tech Fund van durfkapitaalfonds Fifth Wall dat zal investeren in software, hardware, hernieuwbare energie, energieopslag, slimme gebouwen en koolstofvastleggingstechnologieën om de koolstofemissies in de vastgoedsector van $ 10,5 biljoen te verminderen.

Deze nieuwe milieuverbintenissen bouwen voort op Hilton’s lange geschiedenis van het leiden van de horeca bij het stellen van specifieke, meetbare milieudoelen die duurzame activiteiten stimuleren, koolstofemissies minimaliseren en bedrijfsefficiëntie creëren.

Hilton is vijf jaar op rij opgenomen in de wereldwijde en Noord-Amerikaanse Dow Jones Sustainability Index, een van de meest invloedrijke duurzaamheidsranglijsten van bedrijven.

Een engine van kansen creëren

Als een van ‘s werelds grootste hotelbedrijven erkent Hilton zijn verantwoordelijkheid om gemeenschappen en de planeet te beschermen, zodat de bestemmingen waarin het actief is levendig en veerkrachtig kunnen blijven voor generaties reizigers.

Naast de uitgebreide milieudoelstellingen heeft Hilton opnieuw bevestigd dat het zich inzet voor het ondersteunen van de gemeenschappen waarin het actief is door drie bijgewerkte doelstellingen voor sociale impact aan te kondigen:

Creëer tegen 2030 5 miljoen educatieve en carrièregroeimogelijkheden voor teamleden en gemeenschappen, met een focus op ondervertegenwoordigde groepen.
Een betekenisvolle impact hebben op 20 miljoen leden van de gemeenschap tegen 2030 door lokale ondersteuning, rampenbestrijding, economische kansen en meer.
Bevorder verantwoordelijk, inclusief gedrag in 100% van de activiteiten van onze waardeketen.

Hilton’s focus op sociale impact zal ondersteund blijven worden door de Hilton Global Foundation. Sinds 2019 heeft het meer dan $ 5 miljoen verdeeld onder meer dan 70 NGO’s en gemeenschapsorganisaties die een positieve invloed hebben op de gemeenschappen die Hilton bedient. De stichting heeft onlangs 14 nieuwe subsidies aangekondigd aan organisaties die groepen ondersteunen die onevenredig worden getroffen door COVID-19 en klimaatverandering, waaronder werkgelegenheidsondersteuning voor asielzoekers, het verstrekken van medische benodigdheden om lokale gezondheidssystemen te ondersteunen en het bouwen van stedelijke boerderijen.

Vanaf 1 augustus 2022 zullen Hilton-teamleden ook het equivalent van $ 1 per nacht bijdragen aan het Hilton Team Member Assistance Fund en de Hilton Global Foundation bij elke boeking die ze maken via het “Go Hilton” reisvoordeel van het bedrijf. Deze extra fondsen zullen programma’s ondersteunen die een grotere impact creëren in de gemeenschappen waar teamleden wonen en werken.

Share: