Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Även låga nivåer av luftföroreningar kan skada hälsan, visar studien

En studie gjord i Canada ett av de renaste länderna i världen kan hjälpa regeringar att tänka på framtida sätt att hantera luftföroreningar.

Rikliga data från Londons ökända smog från 1952 indikerar att andas höga koncentrationer av luftföroreningar skadar vår hälsa. Detta matar in i 1900-talets idé om mål för kvaliteten på vår luft. Den nya studien tittade dock på hälsoskadorna av luftföroreningar från en annan vinkel.

Folkräkningsrekord för mer än 7 miljoner kanadensare mellan 1981 och 2016 kombinerades med luftföroreningsdata för att avgöra om små mängder partikelföroreningar fortfarande var skadliga.

Trots den relativt rena luften fann studien att nästan 8 000 kanadensare dör tidigt varje år av luftföroreningar utomhus. Noterbart var att även människor i de renaste områdena upplevde en påverkan på sin hälsa.

Skador på luftföroreningar sågs vid koncentrationer som låg på ungefär hälften av Världshälsoorganisationens senaste riktlinjer och bara en fjärdedel av 2040-målet som föreslagits för England.

Den kanadensiska studien var en av tre som finansierades av US Health Effects Institute. De andra två tittade på mer än 60 miljoner människor i USA och 27 miljoner i Europa. De kom fram till liknande slutsatser: ingen nedre gräns kan användas för att definiera säker luftkvalitet. Detta innebär att regeringar inte bör begränsa sina ambitioner kring att sätta upp mål för den värsta luften människor bör andas.

Förra månaden varnade en granskning i Storbritannien för att luftföroreningar bidrar till demens, och en granskning i USA visade på hur astma kan börja från exponering för luftföroreningar från trafik. Även om Storbritannien och de europeiska länderna har åtagit sig att minska den genomsnittliga partikelföroreningen och den totala föroreningen som produceras av varje land, understryker de växande bevisen behovet av åtgärder för att förbättra luftföroreningarna överallt, särskilt för unga och utsatta människor.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: