Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Är markkrisen verklig? Hur kommer världen att se ut år 2050?

Conscious Planet anordnade Save Soil Walkathon i juni 2022 för att öka medvetenheten om de skador som har åstadkommits på planeten, just den jordförstöring som förstör jordbruksinfrastrukturen. Den djupgående karaktären av denna förlust av jordbruksjord har långtgående konsekvenser, med förlust av liv för andra små livsformer som existerar tillsammans med människor. Den beräknade bristen på åkermark kan leda till att framtida liv står på spel.

Vår jordbruksmark, särskilt den åkerjord som stöder den, går förlorad på grund av mänskliga överdrifter. För närvarande har 52 % av jordens stödjande jordbruk i världen försämrats utan återvändande. Denna förlust borde redan ringa varningsklockor för den mänskliga artens framtid, eftersom näringsunderskottet för närvarande har stigit till ett otroligt antal; över 2 miljarder människor världen över lider av näringsbrister. Och i takt med att mer odlingsbar jord går förlorad, minskar även framtidsprognoserna för mat som kommer från jordbruket, vilket leder till en ökning av näringsbrist.

För närvarande förlorar vi åkerjord med en häpnadsväckande hastighet av nästan 1 hektar jord per sekund. Om vi ​​inte åtgärdar vårt sätt, kan denna förlust nå en djupgående förlust på nästan 90 % av den översta åkerjorden. Förutom vädermönster som förändras på grund av mänsklighetens strävan efter energiförbrukning genom förbränning av fossila bränslen, påverkar icke biologiskt nedbrytbart sopor också förlusten av dyrbar jord. Dessa metoder förstör hela ekologiska system och ökar utrotningshastigheten för hela djurarter som lever i dessa ekosystem.

Uttömningen av våra viktigaste bidragsgivare till livsmedelsproduktion, jordbruk och marken som möjliggör det måste stoppas i dag. Hälsosam jord är avgörande för den framtida överlevnaden för den mänskliga arten och andra som bor på planeten med oss. Jordutarmning är en allvarlig fråga idag som påverkar oss alla. Vi måste stå tillsammans och höja våra röster för att få världen att inse att denna fråga är avgörande. Det är därför Conscious Planet har planerat ett walkathon för att lyfta frågan globalt.

Denna fars dag bjuder Conscious Planet in individer över hela Nord- och Latinamerika, i 60 städer, att gå och öka medvetenheten om hur allvarlig förlusten av åkerjord är.

Genom Save Soil Walkathon siktar Conscious Planet på att övertyga regeringen om att införa långsiktiga riktlinjer för att öka det organiska innehållet i jorden från 3 till 6 %. Conscious Planet planerar att uppnå detta genom att få stöd från medborgare, influencers och ledare.

Dessa policyer kommer att säkerställa säkerheten för den dyrbara åkerjorden som planeten har lämnat. Conscious Planet inbjuder dig och andra som förstår frågans betydelse att komma och gå tillsammans och höja era röster om den förestående undergången som svävar över horisonten. Conscious Planet förstår att nästa decennium är avgörande och kan vara den sista chansen för mänskligheten att laga sig och rädda den dyrbara jorden som matar oss och andra levande varelser.

Om vi ​​inte gör något åt ​​det idag kommer vi att vara i riskzonen för hela vår planet. Så ta med din familj och dina vänner att gå och rädda jorden.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: