Social Climate Tech News

Tue 09 2022
Image

5 grunde til at oprette et stort Stillehavsbiosfærereservat ud for Latinamerikas kyst

by bernt & torsten

De østlige tropiske Stillehavsfarvande er hjemsted for et blændende udvalg af liv, fra hvaler, hajer og havskildpadder til marsvin, tun, koraller og havfugle. Nu, efter næsten to årtiers samarbejde, siger præsidenterne for Colombia, Costa Rica, Ecuador og Panama, at det er på tide at beskytte og bevare dette blomstrende marine økosystem ved at etablere en grænseoverskridende grænse på 500.000 kvadratkilometer (193.000 kvadratkilometer). biosfærereservat, som ville være på størrelse med Spanien og en af de største i verden.

I november 2021 underskrev de fire præsidenter en aftale om at oprette et biosfærereservat, der ville hjælpe med at forbinde farvande, der enten er eller snart vil blive beskyttet nær Cocos Island (Costa Rica), Cordillera de Coiba (Panama), Galápagosøerne (Ecuador) og øerne Gorgona og Malpelo (Colombia). I løbet af det sidste år har hvert land indgået nye forpligtelser til at beskytte disse økologiske hotspots og forpligtet sig til at beskytte mindst 30% af sine respektive eksklusive økonomiske zoner.

Beskyttelse af stierne mellem regionens biologiske hotspots – som allerede er økologisk forbundet med hinanden – ville beskytte tun, hajer, stråler, hvaler, fugle, havskildpadder og mange andre skabninger, der er afhængige af disse korridorer for at fodre, indsamle, reproducere. , og føde. Videnskaben viser, at store, fredede områder, der omfatter flere levesteder og beskytter migrationsruter og vigtige levesteder, bedre kan sikre konnektiviteten mellem populationer, hvilket derefter kan hjælpe arter med at opbygge modstandsdygtighed i et miljø i forandring. Ud over de naturlige fordele vil reserven også støtte fødevaresikkerheden og styrke de lokale økonomier.

Reserven vil bygge på et mellemstatslige initiativ fra 2004, kendt som den østlige tropiske havkorridor (også kendt under det spanske akronym, CMAR), der giver de fire lande en formel – omend frivillig – måde at arbejde sammen om udfordringer, der påvirker regionens farvande. Indsatsen har resulteret i et øget samarbejde om bevarelse af havene, øget samarbejde og videndeling mellem beskyttede havområder, øget politisk koordinering mellem miljøministrene og vedtagelse af fælles holdninger. Som reaktion på en stor industriflåde under udenlandsk flag, der opererer i nærheden af Galápagos Marine Reserve, udsendte CMAR f.eks. i 2020 en fælles erklæring, hvori den adresserede bekymringerne over trusler mod biodiversiteten og opfordrede det internationale samfund til at styrke overvågningen af og kontrollen med fiskeriaktiviteterne.

Derudover har en bred koalition af filantropiske og ikke-statslige organisationer for nylig lovet teknisk og finansiel støtte til at hjælpe Colombia, Costa Rica, Ecuador og Panama med at nå deres vision om at etablere biosfærereservatet. Som koalitionsmedlem arbejder Pew Bertarelli Ocean Legacy Project sammen med valgte ledere, samfund, oprindelige grupper, embedsmænd, forskere og andre ngo’er for at støtte disse bestræbelser.

Fem grunde til at oprette biosfærereservatet i det østlige tropiske Stillehav

1 Beskyttelse af marine arter og økosystemer

Regionens biologisk rige farvande understøtter vitale marine økosystemer med mere end 600 marine arter, herunder et ekstraordinært antal, der er endemiske, indfødte eller migrerende. Regionen har vigtige levesteder for hvaler, tun, rokker, havskildpadder, fugle og nogle af verdens højeste koncentrationer af hajer. Et biosfærereservat vil tilføje og styrke beskyttelsen af dette enorme, unikke, uerstattelige og indbyrdes forbundne økosystem.

2 Økologisk forbindelse

Det østlige tropiske Stillehavs sammenkoblede økosystemer understøtter en bred vifte af liv, herunder omkring 160 endemiske og migrerende marine arter. Og som alt ikke-menneskeligt liv på Jorden anerkender organismerne i CMAR-farvande ikke nationale grænser. Deres bæredygtighed afhænger af, hvor godt deres levesteder – og områderne omkring dem – er indbyrdes forbundne og beskyttede.

Ved at inkludere fire landes betydelige havområde vil biosfærereservatet bidrage til at beskytte vejene for stærkt vandrende og truede arter, der krydser disse nationale grænser. Videnskaben viser, at store, bevarede områder, der omfatter flere levesteder og beskytter migrationsruter og vigtige levesteder, kan forbedre befolkningernes konnektivitet, som derefter kan hjælpe med at opbygge modstandsdygtighed i et miljø i forandring.

3 Modstandsdygtighed over for klimaændringer

Vores have, klima og biodiversitet hænger uløseligt sammen. Det voksende pres fra skadelige menneskelige aktiviteter, såsom fiskeri fra internationale industriflåder og klimaændringer, truer fremtiden for regionens farvande for både mennesker og natur. Ved at skabe et af de største beskyttede områder på planeten vil biosfærereservatet bidrage til at opbygge modstandsdygtighed over for klimaændringer, vende tabet af biodiversitet og støtte de mange samfund, der er afhængige af et blomstrende hav.

Forskere siger, at veldesignede og velforvaltede marine reserver kan hjælpe marine økosystemer og mennesker med at tilpasse sig fem nøglevirkninger af klimaændringer: forsuring af havene, stigning i havniveauet, øget intensitet af storme, ændringer i artsfordeling og reduceret produktivitet og ilt. tilgængelighed. Forskning viser også, at reserver kan fremme udbredelsen og den langsigtede lagring af kulstof fra drivhusgasemissioner, navnlig i vådområder ved kysten, hvilket bidrager til at reducere tempoet i klimaændringerne. Det foreslåede CMAR-biosfærereservat vil, hvis det udformes og forvaltes godt, være til gavn for klimaet, planeten og mennesker.

4 Støt mennesker og natur

Ud over fordelene for naturen vil reserven også støtte fødevaresikkerheden for millioner af mennesker og styrke de lokale økonomier. CMAR’s havøkosystem understøtter milliarder af dollars årligt i lokal økonomisk aktivitet. Kommercielt fiskeri alene genererer omkring 2 milliarder dollars årligt. Det nye biosfærereservat vil også bidrage til at fremme bæredygtig forskning, turisme og fiskeri på en måde, der skaber økonomisk aktivitet, samtidig med at havet beskyttes.

5 Regionalt samarbejde

Regionens biologisk rige farvande understøtter vitale marine økosystemer med mere end 600 marine arter, herunder et ekstraordinært antal, der er endemiske, indfødte eller migrerende. Regionen har vigtige levesteder for hvaler, tun, rokker, havskildpadder, fugle og nogle af verdens højeste koncentrationer af hajer. Et biosfærereservat vil tilføje og styrke beskyttelsen af dette enorme, unikke, uerstattelige og indbyrdes forbundne økosystem.


Sundheden på vores planet og menneskeheden afhænger af et blomstrende hav. Og fordi det, der sker i en del af havet, ofte har konsekvenser tusindvis af kilometer væk, skal regeringerne arbejde sammen for at opnå og opretholde et sundt globalt havmiljø. Samarbejde om bevarelse i det østlige tropiske Stillehav, Colombia, Costa Rica, Ecuador og Panama viser andre regeringer, at ambitiøse langsigtede regionale projekter er gennemførlige. Pew Bertarelli Ocean Legacy Project opfordres til at se filantropiske og nonprofit samfund, der arbejder med regeringer for at støtte en samarbejdstilgang for at sikre bæredygtigheden af den østlige tropiske Stillehavskorridor.

Share:

Leave A Comment