Social Climate Tech News

Wed 13 07 2022
Image

Hernieuwbare energie in de VS bereikte in april een record van 28%

by bernt & torsten

De hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door hernieuwbare bronnen bereikte in april een record van 28%, een doorbraakcijfer dat laat zien hoe belangrijk hernieuwbare energie is geworden in de Verenigde Staten. energiemarkten.

Het percentage Amerikaanse elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare energie uit wind-, zonne- en hydro-elektrische dammen is gestaag toegenomen, van 8,6% in april 2001 tot 28% in april. Die cijfers werden deze week vrijgegeven door de VS. Energy Information Administration, die energiegegevens voor het land bijhoudt.

Wat verklaart de stijging?

Daar zijn verschillende redenen voor. Bovendien domineerden wind- en zonne-installaties de Amerikaanse energiebouw.

De enige dingen die we het afgelopen decennium aan het net hebben toegevoegd, zijn wind- en zonne-energie en aardgas. Het gebeurt om twee redenen. De eerste is de kosten. Hernieuwbare energie is gewoon de economisch meest concurrerende kracht die momenteel beschikbaar is, zei Kelly-Detwiler.

In 2021 bedroegen de kosten voor het produceren van één megawattuur elektriciteit van een nieuwe windturbine $ 26 tot $ 50. Dezelfde hoeveelheid elektriciteit van het goedkoopste type aardgascentrale varieerde van $ 45 tot $ 74 en die federale en staat mandaten en prikkels om de hoeveelheid gebruikte schone energie te verhogen.

Was het weer een factor?

April is meestal een bijzonder winderige maand, en dit voorjaar was winderiger dan de meeste, er komt ook minder stroom in het net van fossiele brandstoffen en kernenergie in het voorjaar. Dat komt omdat de vraag naar elektriciteit over het algemeen lager is vanwege het milde weer en fossiele brandstoffen en kerncentrales de tijd gebruiken voor onderhoud en tanken, waardoor hun productie afneemt.

Een andere verrassing was dat wind- en zonne-energie in april samen meer elektriciteit produceerden dan kerncentrales.

Historisch gezien hebben kerncentrales, die koolstofneutraal zijn, op betrouwbare wijze ongeveer 20% van de Amerikaanse elektriciteit geproduceerd. In april daalde dat cijfer tot 18%, terwijl wind- en zonne-energie samen 19,6% bedroegen.

De nucleaire reductie is deels een gevolg van de sluiting van twee fabrieken in het afgelopen jaar, Indian Point in de staat New York en Palisades in Michigan, evenals geplande onderhoudssluitingen.

Zet de trend door?

Wanneer alle Amerikaanse koolstofneutrale energiebronnen bij elkaar worden opgeteld – nucleair, wind, hydro-elektrisch en zonne-energie – was bijna 46% van de elektriciteit van de VS in april afkomstig van bronnen die geen broeikasgassen bijdragen aan het milieu, blijkt uit federale gegevens.

Share: