Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Förnybar energi i USA slog rekord med 28 % i april

Mängden el som genereras av förnybara resurser slog rekord med 28 % i april, ett genombrottssiffra som visar hur viktig förnybar energi har blivit i USA. energimarknader.

Procentandelen av U.S. el producerad av förnybar energi från vind-, sol- och vattenkraftsdammar har stadigt ökat, från 8,6 % i april 2001 till aprils 28 %. Dessa siffror släpptes denna vecka av U.S.A. Energy Information Administration, som spårar energidata för landet.

Vad förklarar ökningen?

Det finns flera skäl. På toppen är att vind- och solinstallationer dominerade U.S. energiuppbyggnad.

Det enda vi har lagt till nätet under det senaste decenniet är vind, sol och naturgas. Det händer av två anledningar. Den första är kostnaden. Förnybar energi är helt enkelt den mest ekonomiskt konkurrenskraftiga kraften som finns tillgänglig för närvarande, sa Kelly-Detwiler.

År 2021 var kostnaden för att producera en megawattimme el från ett nytt vindkraftverk $26 till $50. Samma mängd el från den billigaste typen av naturgasanläggning varierade från $45 till $74 och att federala och statliga mandat och incitament för att öka mängden ren energi som används.

Var vädret en faktor?

April brukar vara en särskilt blåsig månad, och den här våren var blåsigare än de flesta, det kommer också mindre kraft in i nätet från fossila bränslen och kärnkraft på våren. Det beror på att efterfrågan på el generellt sett är lägre på grund av det milda vädret och fossila bränslen och kärnkraftverk använder tiden för underhåll och tankning, vilket minskar deras produktion.

En annan överraskning var att vind- och solkraft tillsammans i april producerade mer el än kärnkraftverk.

Historiskt sett har kärnkraftverk, som är koldioxidneutrala, tillförlitligt producerat cirka 20 % av USA:s el. I april sjönk den siffran till 18 % medan vind och sol tillsammans låg på 19,6 %.

Kärnkraftsminskningen är delvis ett resultat av nedläggningen av två anläggningar under det senaste året, Indian Point i delstaten New York och Palisades i Michigan, samt planerade nedläggningar för underhåll.

Kommer trenden att fortsätta?

När alla U.S. koldioxidneutrala energikällor läggs samman – kärnkraft, vindkraft, vattenkraft och solenergi – nästan 46 % av U.S.A. elen i april kom från källor som inte bidrar med växthusgaser till miljön, visar federala uppgifter.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: