Press "Enter" to skip to content

Et krydstogtskibs emissioner er de samme som 1 million biler

En luksus krydstogtferie kan lyde som en perfekt drømmeferie, men en tysk miljøorganisation siger, at når det kommer til miljøpåvirkning, er branchen et absolut mareridt.

Nabu har netop udgivet sin årsrapport om forurening fra krydstogtskibe. Det kiggede på snesevis af skibe, der rejste i Europa og besluttede ikke at anbefale nogen af dem.

Rapporten opdagede, at forureningen fra krydstogtskibsindustrien stadig er enorm, på trods af at de hævder, at nyere skibe er rene og grønne. Der er foretaget målinger på en hel del krydstogtskibe, og det beviser, at i næsten alle af dem er deres holdning til miljøet stadig dårlig.

Hvorfor er de så dårlige for miljøet?

Alle kører på det mest beskidte brændstof, du kan forestille dig. Det er tung brændselsolie, det er ret giftigt. Det er en rest af benzinindustrien, og den indeholder en masse beskidte ting.

Krydstogtselskaberne ved, hvad de laver, og de kender til problemerne. Men alligevel bestiller de nye skibe og installerer ingen emissionsreduktionssystemer.

Og dertil kommer, at næsten alle krydstogtskibe ikke har en katalysator eller et partikelfilter, [som] lastbiler og biler. Det opsummerer virkelig dårlige miljøsituationer.

Rapporten siger, at et mellemstort krydstogtskib kan bruge så meget som 150 tons brændstof hver dag og udlede så meget partikler som en million biler. er det rigtigt?

Årsagen til dette er, at deres motorer kører 24/7. Selvom de er i havnene, skal de fortsætte med at køre motorerne, fordi det ikke kun er en transportform, det er en hotelfacilitet. De har en spa om bord og restauranter. . . og det kræver meget energi – omtrent den samme energi, som en mellemstor by har brug for.

Nabu fik ikke lov til som organisation at have målt om bord. Derfor hjalp vi to store tv-stationer fra Tyskland og en fra Frankrig med at gå undercover om bord og tage målinger med vores hjælp. Den viste, at mængden af emissioner, som passagererne indånder om bord, er mere end tyve gange højere end på hovedvejen med meget forurening.

Krydstogtselskaberne ved, hvad de laver. Og de kender til de problemer, der følger af deres frigivelse.

Men alligevel bestiller de nye skibe og installerer ikke emissionsreduktionssystemer på deres skibe. De fleste af de nyeste skibe, der koster omkring en milliard dollars, har ikke engang et emissionsreduktionssystem, der ville koste omkring en million. Jeg vil sige, at dette er virkelig uansvarligt.

Dette er en konkurrencedygtig industri, de reducerer alle omkostningerne, hvor de kan. Så er det virkelig virksomhederne selv, der skal foretage disse ændringer, eller skal det lovgives?

Selvfølgelig ville lovgivning være den mest effektive måde. Men lovgivningen er lavet af Den Internationale Søfartsorganisation (IMO), som ligger i London. Det er en organisation, hvor lande som Liberia, Panama og Grækenland har en stærk position.

Og det skyldes, at de fleste af skibene er flaget i disse stater. Disse lande er meget ofte ikke interesserede i miljøregulering og stærk håndhævelse. Og det er derfor, vi siger, at vi ikke kan vente på IMO. Vi skal være meget hurtigere.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: