Social Climate Tech News

Tue 19 07 2022
Image

Het Verenigd Koninkrijk heeft de warmste nacht tot nu toe, wanneer de temperaturen naar verwachting 40C zullen bereiken

by bernt & torsten

Het Verenigd Koninkrijk beleefde zijn warmste nacht tot nu toe terwijl het zich voorbereidt op een nieuwe ongekende dag op dinsdag, met temperaturen die naar verwachting 40 graden zullen bereiken in een hittegolf die wordt verergerd door klimaatverandering.

Het Met Office heeft voorspeld dat de temperaturen in sommige delen van Engeland zullen oplopen tot 41C, waar een waarschuwing voor extreme hitte van kracht is, waardoor het land warmer is dan Jamaica, de Malediven en Barbados.

Het kwik bereikte voorlopig 25,9 in Emley Moor, West Yorkshire, iets meer dan het vorige dagelijkse minimum van 23,9C, geregistreerd in Brighton in 1990.

Het kwik piekte maandag op 38,1C in Santon Downham, Suffolk, waardoor het de warmste dag van het jaar en de op twee na warmste dag ooit was, na 38,7 C in Cambridge in 2019 en 38,5 C in Faversham, Kent, in augustus 2003.

Schotland en Wales zullen naar verwachting ook hun warmste dagen ooit hebben.

De temperatuur tijdens de nacht daalde op sommige plaatsen niet onder de 25C.

Hittegolven zijn heter, langer en frequenter geworden door klimaatafbraak, en experts hebben gewaarschuwd voor de noodzaak om huizen en steden in het VK aan te passen voor een toekomst van intensere – en dodelijke – zomerhitte.

Volgens National Rail zullen de meeste transportroutes in Engeland en Wales dinsdag worden beïnvloed door het warme weer, waarbij klanten wordt geadviseerd om alleen te reizen als dat absoluut noodzakelijk is.

De Southern, South Eastern, South Western Railway en Great Western Railway behoorden tot de tientallen spoorwegmaatschappijen die aanzienlijk verminderde diensten in het hele land uitvoerden.

Transport for London (TfL) zei dat het Londense spoorwegnet dinsdag ook een verminderde dienst zou uitvoeren vanwege veiligheidsbeperkingen om met de hitte om te gaan.

Elders stonden gemeentelijke gritters paraat om een licht zandstof op smeltende wegen te verspreiden.

Hulpdiensten en de regering hebben dringende waarschuwingen herhaald over de gevaren van het proberen koud te blijven na meerdere tragedies in waterwegen en reservoirs tijdens de hittegolf.

Hulpdiensten bevestigden ook de dood van een 16-jarige jongen in Salford Quays, Greater Manchester, een 16-jarige jongen in Bray Lake bij Maidenhead, Berkshire, en een 50-jarige man in een reservoir in de buurt van Leeds onder vergelijkbare omstandigheden.

Er zijn waarschuwingen geweest voor druk op ziekenhuizen door de extreme temperaturen en zorgen dat ambulancediensten dinsdagmiddag te maken zouden krijgen met een toenemend aantal oproepen als de hitte piekt.

Het Britse Health Security Agency heeft een niveau 4 hitte-gezondheidswaarschuwing afgegeven – beschreven als een “noodsituatie” – en het VK staat onder zijn eerste rode waarschuwing voor extreme hitte voor een groot deel van Engeland, uitgegeven door het Met Office.

Share: