Social Climate Tech News

Tue 26 2022
Image

Urfolkssamfunnet har løsninger for skogbranner over hele verden

by bernt & torsten

En eldgamle tradisjon kan godt være løsningen på et moderne problem: skogbranner, som også forekommer igjen i stor skala i Europa i sommer.På grunn av varme og tørke kan brannen spre seg raskt i flere og flere naturreservater.I Australia, hvor dette problemet har eksistert i årevis, trekker det aboriginale samfunnet nå oppmerksomhet til deres måte å skogforvaltning på.

For århundrer siden klarte de allerede å bekjempe store branner ved å starte mindre branner selv.Og med store deler av Australias dyreliv som går opp i flammer hver sommer, kan det endre seg mye å øve på at tradisjonen kan endre seg mye.

Ifølge det australske vitenskapsinstituttet CSIRO fører de tørre buskene og gresset, sammen med det ekstreme været, til alvorlige bushfires.Og ved å la gresset og buskene brenne kontrollert, kan den ukontrollerte brannen spre seg mindre.En metode som det aboriginske samfunnet har trukket oppmerksomhet til i årevis.

Kulturell brenning er ikke bare sett på i Australia for å bekjempe store skogbranner.Forskere i USA ser også på hvordan urfolkene taklet skogbranner.De hadde en lignende metode der.

I begynnelsen av dette året ble det vedtatt en ny lov i USA til fordel for kulturell brenning.Personer som bruker kontrollert brann som brannslukking kan ikke lenger være skadeomfang hvis brannen kommer ut av kontroll.På denne måten har terskelen for å bruke metoden blitt mye lavere.

I Europa blir brann noen ganger kjempet med ild, men denne innfødte måten er ennå ikke mye brukt.

Share:

Leave A Comment