Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Tusentals nötkreatur dog på grund av värmebölja i Kansas

Den rekordstora värmen som sveper över USA har en dödlig effekt på boskapen, med Kansas som rapporterar 2000 döda nötkreatur.

Den här veckan förutspådde National Weather Services (NWS) extrem värme på delar av Gulf coast och spred sig till de stora sjöarna i Mellanvästern, där mer än 100 miljoner amerikaner rekommenderades att stanna inne för att bekämpa värmen.

Kansas har också drabbats hårt och kommer att fortsätta att vara det. Staten är bland de tre bästa producenterna av nötkött i landet, där det finns dubbelt så många kor som människor, och nötkött är bland dess största export.

Enligt United States Environmental Protection Agency (EPA) har värmeböljor i USA stadigt ökat med frekvens, varaktighet och intensitet i fyra decennier sedan 1960-talet.

Det årliga antalet värmeböljor ökade från två på 1960-talet till sex på 2010-talet. Värmeböljesäsongerna ackumulerar nu fler dagar än under de senaste decennierna: medan värmeböljesäsongen på 1960-talet skulle pågå i cirka 20 dagar, nådde den på 2010-talet i genomsnitt 70 dagar.

Vad som är klart är att frågan om värmestress från boskap (och människor för den delen) kommer att bli alltmer utmanande för boskapsbönder att hantera när världen värms upp, men det finns åtgärder som jordbrukare kan vidta för att ta hand om sina nötkreatur under sådan extrem värme, men det beror på genomförbarheten.

Genom att till exempel förbättra ventilations- och kylsystem och för utomhusproduktion kan fodertillsatser i vissa fall bidra till att motverka värmestressen. Men det kan öka kostnaderna. Det kan vara ett problem, eftersom jordbrukare redan brottas med de stigande kostnaderna för boskapsfoder efter Rysslands invasion av Ukraina och effekterna på den globala spannmålsförsörjningen.

På lång sikt är det mest effektiva sättet att ta itu med utmaningen att fördubbla våra gemensamma ansträngningar för att minska utsläppen av växthusgaser så snabbt och så omfattande som möjligt.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: