Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Kalifornien når 100 % förnybar elektricitet ibland

När Earth Month närmade sig sitt slut kunde delstaten Kalifornien nyligen producera praktiskt taget hela sitt energibehov från förnybara källor för första gången någonsin.

I början av april uppnådde staten ett nytt rekord med 97,6 % förnybar kraft och den 2 maj kunde de nå 99,9 %. Den 8 maj slogs rekordet ännu en gång, där 103 % av statens energibehov tillgodoses av förnybara energikällor under några timmar.

Detta landmärke ögonblick belyser lönsamheten av förnybar energi i stor skala, vilket bevisar att regeringar av alla storlekar har förmågan att investera i vår planet. Om det vore en oberoende nation skulle Kaliforniens ekonomi på 3,14 biljoner dollar vara den femte största i världen.

Medan statligt ledarskap spelade en viktig roll i denna prestation, gjorde lokala myndigheter viktiga bidrag som ledde till Kaliforniens framgång i våras. Stadens ledarskap inom förnybar energi nådde en rekordnivå under det senaste året, efter att ha mer än fördubblat antalet affärer om ren energi som gjordes under föregående år.

För att sikta in oss på en helt kolfri framtid finns det dock fortfarande arbete att göra för att säkerställa att ren kraft är tillgänglig hela tiden; när solen inte skiner och vinden inte blåser måste Kalifornien fortfarande förlita sig på fossila bränslen för att möta sina energibehov.

Storskaliga batteriprojekt är viktiga för att tillhandahålla ren energi dygnet runt, vilket gör att solenergi som genereras under dagen kan lagras och användas efter solnedgången. Staten har investerat i massiva ansträngningar för att skala upp nätets lagringskapacitet som ett erkännande av detta behov, och batterilagringen i Kalifornien har redan ökat 20 gånger sedan 2019.

Dessa ansträngningar har fått hjälp av en 97 % minskning av produktionskostnaden för batterier under de senaste 30 åren, en trend som fortsätter att accelerera år efter år. USA är också hem för en av de största fyndigheterna av litium (ett väsentligt mineral för batteriproduktion), varav endast 1 % för närvarande används; att hållbart utvinna denna resurs kommer att vara nödvändigt för att uppnå den hastighet och skala som krävs för att USA ska kunna uppfylla sina klimatmål.

För att Kalifornien ska uppnå kolfri energi dygnet runt år 2045 måste sol- och vindprojekt byggas 3 gånger snabbare och expansion av batterilagring måste utvecklas 8 gånger snabbare. Utöver de ovan beskrivna trenderna inom batteriproduktion, utvecklas industrin för förnybar energi för att nå detta mål väl inom räckhåll.

Ren kraftproduktion i Kalifornien har tredubblats sedan 2005, till stor del på grund av ökad kostnadseffektivitet inom förnybar energi. Under det senaste decenniet har priset på förnybar energi rasat: vind har blivit 3 gånger billigare och solenergi har blivit 10 gånger billigare, vilket gör det mer kostnadseffektivt än någon kraftkälla som förbränner fossila bränslen.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: