Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

En startup för gruvdrift av asteroider kommer snart att starta på ett SpaceX-åkande-uppdrag

Ett asteroidgruvföretag, Astroforge, hade precis sina ambitioner att bryta den första asteroiden i slutet av decenniet, förstärkt av en ny finansieringsrunda.

Y Combinator startup avslutade en $13 miljoner seed-runda, enligt TechCrunch, och pengarna kommer att hjälpa den att genomföra sina två första nyckelmål, inklusive en demonstrationsflygning som lanserades ombord på ett SpaceX Falcon 9-åkande uppdrag nästa år.

Space Mining-startup har ett samåkningsavtal med SpaceX

Astroforge hävdar att de har utvecklat en ny metod för att förfina material i rymden, även om de ännu inte har avslöjat mycket i vägen för konkreta detaljer. Allt vi vet hittills är att deras teknik kräver ett högklassigt vakuum och det fungerar bara i noll gravitation. Företaget kommer att rikta in sig på mindre asteroider – mellan 20 meter och 1,5 km i diameter – som sannolikt inte kommer att ha ett gravitationsfält, vilket innebär att de inte kommer att landa på några rymdstenar.

Den Kalifornien-baserade startupen har redan inlett ett partnerskap med OrbAstro för att utveckla den första satelliten för sitt demouppdrag. Den har också ett avtal på plats med SpaceX för en plats på ett kommande samåkningsuppdrag, som förväntas lanseras någon gång nästa år. Det uppdraget syftar till att visa att mineralraffinering i rymden är möjlig med hjälp av företagets teknologi.

Seed-rundan leddes av Initialized Capital, som fokuserade på de enorma potentiella intäkterna från rymdgruvdrift i framtiden – en asteroid, målsatt av NASA:s Psyche-uppdrag, har uppskattats innehålla sällsynta metaller till ett värde av 700 kvintiljoner dollar.

Kommer Astroforge att lyckas där andra har misslyckats?

Astroforge kommer att rikta in sig på asteroider med höga koncentrationer av de sex metallerna i platinagruppen, inklusive platina och iridium. Det syftar till att skicka små nyttolaster till rymden, som väger mindre än 200 kilogram, för att tillåta den att starta ombord på mer överkomliga samåkningsuppdrag.

Företaget har för närvarande fyra heltidsanställda och planerar att anställa ytterligare sju. Dess två grundare är veteraner från rymdindustrin med erfarenhet av att arbeta för SpaceX, NASA och Virgin Orbit. Ändå är det svårt att knäcka rymdmining och andra stora namn har försökt och misslyckats med att få igång sina rymdgruvor – nämligen Planetary Resources och Deep Space Industries.

Även om rymdbrytning är en högriskinvestering som kommer att ta lång tid att betala sig, förutspås marknaden växa till 4,2 miljarder dollar i slutet av årtiondet. Astroforge och andra företag kommer att ha ögonen fast på resultaten av NASA:s Psyche-uppdrag, som syftar till att fastställa den verkliga sammansättningen av 16 Psyche-asteroiden runt 2026. Dessa resultat kan bana väg för fler företag att gå med i kapplöpningen för att bli den första framgångsrika rymdgruvarbetare.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: