Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Een asteroïde mijnbouw startup zal binnenkort lanceren op een SpaceX-missie

Een asteroïde mijnbouwbedrijf, Astroforge, had net zijn ambities om de eerste asteroïde tegen het einde van het decennium te ontginnen, ondersteund door een nieuwe financieringsronde.

De Y Combinator-startup voltooide een zaadronde van $ 13 miljoen , volgens TechCrunch, en het geld zal het helpen zijn eerste twee belangrijke doelen te bereiken, waaronder een demonstratievlucht die volgend jaar aan boord van een SpaceX Falcon 9-rijdende missie wordt gelanceerd.

Space Mining startup heeft een ride-sharing overeenkomst met SpaceX

Astroforge beweert een nieuwe methode te hebben ontwikkeld voor het verfijnen van materialen in de ruimte, hoewel ze nog niet veel hebben onthuld op het gebied van concrete details. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat hun technologie een hoogwaardig vacuüm vereist en het werkt alleen zonder zwaartekracht. Het bedrijf zal zich richten op kleinere asteroïden – tussen 20 meter en 1,5 km in diameter – die waarschijnlijk geen zwaartekrachtveld hebben, wat betekent dat ze niet op ruimterotsen zullen landen.

De in Californië gevestigde startup is al een samenwerking aangegaan met OrbAstro om de eerste satelliet voor zijn demomissie te ontwikkelen. Het heeft ook een overeenkomst met SpaceX voor een plek op een aankomende ride-sharing-missie, die naar verwachting ergens volgend jaar zal worden gelanceerd. Die missie moet aantonen dat minerale raffinage in de ruimte mogelijk is met behulp van de technologie van het bedrijf.

De Seed-ronde werd geleid door Initialized Capital, dat zich richtte op de enorme potentiële inkomsten uit ruimtemijnbouw in de toekomst – een asteroïde, doelwit van NASA’s Psyche-missie, bevat naar schatting zeldzame metalen ter waarde van $ 700 kwintielen.

Zal Astroforge slagen waar anderen hebben gefaald?

Astroforge zal zich richten op asteroïden met hoge concentraties van de zes metalen van de platinagroep, waaronder platina en iridium. Het doel is om kleine ladingen de ruimte in te sturen, met een gewicht van minder dan 200 kilogram, zodat het aan boord van meer betaalbare rit-sharing missies kan lanceren.

Het bedrijf heeft momenteel vier fulltime werknemers en is van plan er nog zeven aan te nemen. De twee oprichters zijn veteranen van de ruimtevaartindustrie met ervaring in het werken voor SpaceX, NASA en Virgin Orbit. Toch is het moeilijk om ruimtemijnbouw te kraken en andere grote namen hebben geprobeerd en gefaald om hun ruimtemijnen operationeel te krijgen – namelijk Planetary Resources en Deep Space Industries.

Hoewel ruimtemijnbouw een risicovolle investering is die lang zal duren om zijn vruchten af te werpen, wordt voorspeld dat de markt tegen het einde van het decennium zal groeien tot $ 4,2 miljard . Astroforge en andere bedrijven zullen hun ogen gericht hebben op de resultaten van NASA’s Psyche-missie, die tot doel heeft de ware samenstelling van de 16 Psyche-asteroïde rond 2026 te bepalen. Deze resultaten kunnen de weg vrijmaken voor meer bedrijven om deel te nemen aan de race om de eerste succesvolle ruimtemijnwerker te worden.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: