Social Climate Tech News

Fri 13 2022
Image

Amerikansk majsbaseret ethanol er værre for klimaet end benzin

by bernt & torsten

Majsbaseret ethanol, som i årevis er blevet blandet i enorme mængder i benzin, der sælges på amerikanske pumper, er sandsynligvis en meget mere signifikant bidragyder til den globale opvarmning end ren benzin, ifølge en undersøgelse.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Proceedings of the National Academy of Sciences, modsiger tidligere forskning bestilt af USA. Department of Agriculture (USDA), som viser, at ethanol og andre biobrændstoffer er relativt grønne.

Forskningen, der delvist finansieres af National Wildlife Federation og US Department of Energy, viste, at ethanol sandsynligvis vil være mindst 24% mere kulstofaftryk end benzin på grund af emissioner som følge af ændringer i arealanvendelsen for at dyrke majs sammen med forarbejdning og forbrænding.

Ifølge USA Renewable Fuel Standard (RFS), en lov vedtaget i 2005, skal landets olieraffinaderier blande omkring 15 milliarder liter majsbaseret ethanol i landets benzin årligt. Politikken havde til formål at reducere emissionerne, støtte landmænd og reducere USA’s afhængighed af energiimport.

Som et resultat af mandatet voksede majsdyrkningen med 8,7% og udvidede til yderligere 6,9 millioner hektar jord mellem 2008 og 2016, fandt undersøgelsen. Det førte til omfattende ændringer i arealanvendelsen, herunder forarbejdning af dyrkede arealer, der ellers ville være blevet pensioneret eller registreret i bevaringsprogrammer og plantning af eksisterende dyrkede arealer med mere majs, fandt undersøgelsen.

Landbrugsmarker frigiver kulstof, der er lagret i jorden, mens andre landbrugsaktiviteter, såsom brug af kvælstofgødning, også producerer emissioner.

En undersøgelse fra 2019 fra USDA, som biobrændstofindustrien har citeret bredt, viste, at ethanols kulstofaftryk var 39% lavere end benzin på grund af kulstofaftryk forbundet med plantning af nye dyrkede arealer.

Men den forskning undervurderede emissionsvirkningen af jordomlægning.

USA Miljøstyrelsen, der administrerer landets biobrændstofpolitik, overvejer ændringer i programmet. Ifølge RFS fastsatte kongressen blandingskrav gennem 2022, men ikke længere fremme, hvilket gav EPA bemyndigelse til at indføre reformer. ØPA’en planlægger at foreslå 2023-krav i maj.

Share:

Leave A Comment