Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

USA återvinner bara 5 % av sitt plastavfall

När de flesta slänger en plastflaska eller -mugg i återvinningskärlet utgår de från att plasten återvinns, men en ny rapport visar hur sällan det händer.

Enligt Last Beach Cleanup and Beyond Plastics, organisationen bakom rapporten, var återvinningsgraden för post-konsumentplast bara 5 % till 6 % 2021 i USA.

Energidepartementets senaste forskningsartikel, som analyserade data från 2019, kom till samma antal: endast 5 % av plasten återvinns. Forskarna i den rapporten skrev att deponerat plastavfall i USA har ökat av många skäl, inklusive ”låga återvinningsgrader, befolkningstillväxt, konsumenternas preferenser för engångsplaster och låga kasseringsavgifter i vissa delar av landet ”, enligt ett pressmeddelande.

Problemet har också förvärrats av förändringar på den globala återvinningsmarknaden, inklusive Kinas 2017 förbud mot de flesta amerikanska plastexporter. Länder som Kina brukade ta emot fartyg fulla av plastavfall från USA, men utan det alternativet kommer mer plast att slängas eftersom få amerikanska anläggningar har kapacitet att återvinna den.

Omkring 85 % av plasten hamnar på deponier, och de återstående 10 % förbränns, enligt Dells forskning. Och även när plast återvinns slängs ungefär en tredjedel av materialet från en PET-plastflaska i processen.

Last Beach Cleanup and Beyond Plastics-rapporten avslöjade också att även om plaståtervinningen minskar, har genereringen av plastavfall per person i USA ökat med 263 % sedan 1980, från 60 pund per person till 218 pund per person.

Plast sticker ut som oerhört slösaktigt i återvinningsvärlden: papper återvinns till 66 %, enligt American Forest Products Association, medan siffran för aluminiumburkar är cirka 50,4 %, enligt EPA.

Förbud mot engångsplastföremål som påsar, matbehållare och redskap blir alltmer populära, med versioner som har antagits i bland annat EU, Kalifornien och Los Angeles. Men sådana regler måste gå längre, säger rapporten.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: