Press "Enter" to skip to content

Amerikaanse ethanol op basis van maïs is slechter voor het klimaat dan benzine

Op maïs gebaseerde ethanol, die al jaren in enorme hoeveelheden wordt gemengd in benzine die wordt verkocht aan Amerikaanse pompen, levert waarschijnlijk een veel belangrijkere bijdrage aan de opwarming van de aarde dan pure benzine, volgens een studie.

De studie, gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences, is in tegenspraak met eerder onderzoek in opdracht van de VS. Het ministerie van Landbouw (USDA), dat aantoont dat ethanol en andere biobrandstoffen relatief groen zijn.

Het onderzoek, gedeeltelijk gefinancierd door de National Wildlife Federation en het Amerikaanse ministerie van Energie, ontdekte dat ethanol waarschijnlijk minstens 24% meer koolstofvoetafdruk heeft dan benzine als gevolg van emissies als gevolg van veranderingen in landgebruik om maïs te laten groeien, samen met verwerking en verbranding.

Volgens U.S. De Renewable Fuel Standard (RFS), een wet die in 2005 is aangenomen, moet de olieraffinaderijen van het land jaarlijks ongeveer 15 miljard liter op maïs gebaseerde ethanol in de benzine van het land mengen. Het beleid was bedoeld om de uitstoot te verminderen, boeren te ondersteunen en de Amerikaanse afhankelijkheid van energie-import te verminderen.

Als gevolg van het mandaat groeide de maïsteelt met 8,7% en breidde zich uit tot nog eens 6,9 miljoen hectare land tussen 2008 en 2016, zo bleek uit de studie. Dat leidde tot wijdverspreide veranderingen in landgebruik, waaronder het verwerken van akkerland dat anders zou zijn teruggetrokken of vastgelegd in instandhoudingsprogramma’s en het planten van bestaand akkerland met meer maïs, zo bleek uit de studie.

Landbouwvelden geven koolstof vrij die in de bodem is opgeslagen, terwijl andere landbouwactiviteiten, zoals het gebruik van stikstofmeststoffen, ook emissies produceren.

Een studie uit 2019 van de USDA, die de biobrandstofindustrie op grote schaal heeft aangehaald, ontdekte dat de koolstofvoetafdruk van ethanol 39% lager was dan benzine vanwege de koolstofvoetafdruk in verband met het planten van nieuw akkerland.

Maar dat onderzoek onderschatte de emissie-impact van landconversie.

Verenigde Staten Het Environmental Protection Agency, dat het biobrandstoffenbeleid van de natie beheert, overweegt wijzigingen in het programma. Volgens RFS stelde het Congres mengvereisten tot 2022, maar niet verder vooruit, waardoor de EPA de bevoegdheid kreeg om hervormingen op te leggen. De EPA is van plan om in mei vereisten voor 2023 voor te stellen.

Be First to Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: