Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Terwijl oliemaatschappijen klimaatdoelstellingen halen, blijkt uit gegevens dat miljarden van hun vervuilende activa worden verkocht aan minder strenge exploitanten.

Een nieuw rapport gepubliceerd door het Environmental Defense Fund volgt tienduizenden olie- en gasbronnen en andere faciliteiten terwijl ze werden verplaatst van beursgenoteerde bedrijven naar particuliere bedrijven, en van exploitanten die klimaatverbintenissen hebben naar degenen zonder, en documenteert dramatische emissiestijgingen die zijn gevolgd.

Wat de bedoeling van de verkoper ook is, het resultaat is dat miljoenen tonnen uitstoot effectief uit het publieke oog verdwijnen, waarschijnlijk voor altijd. En naarmate deze putten en andere activa verouderen onder verminderd toezicht, worden de milieu-uitdagingen alleen maar erger.

Dergelijke deals groeien in zowel aantal als reikwijdte en bereiken alleen al in 2021 $ 192 miljard. Met behulp van industriële en financiële gegevens over 3.000 grote transacties in de afgelopen vijf jaar, identificeerden EDF-analisten honderden gevallen waarin upstream chain-activa die eigendom zijn van wereldwijde topproducenten die publieke toezeggingen hebben gedaan om de methaanemissies te verminderen, te stoppen met blazen en de transparantie te verbeteren, werden verkocht. aan nieuwe, vaak obscure exploitanten zonder dergelijke verplichtingen.

Een groeiend aantal investeerders en andere belanghebbenden deelt de bezorgdheid over het verlies van het vermogen om bedrijfsrisico’s te beoordelen of exploitanten verantwoordelijk te houden voor emissieverplichtingen. Het rapport suggereert ook dat het gevolgen kan hebben voor de financiers zelf, waarbij wordt opgemerkt dat sinds 2017 vijf van de zes grootste Amerikaanse banken – die allemaal lid zijn van de Net Zero Banking Alliance – hebben geadviseerd over upstream-deals van in totaal $ 566 miljard.

De auteurs gebruikten fusies en overnamegegevens van Refinitiv om upstream olie- en gastransacties van januari 2017 tot december 2021 te volgen en werkten samen met olie- en gasanalysebedrijven Capterio en ESG Dynamics om veranderingen in klimaatprestaties te volgen na het bemonsteren van de transacties. Edf-analisten hebben gemeten aan de hand van belangrijke klimaatmaatregelen:

  • 298 deals ter waarde van $ 144,9 miljard hebben activa overgedragen van bedrijven met vlammende verplichtingen naar bedrijven zonder.
  • 211 deals van in totaal $ 115,6 miljard hebben activa verplaatst van bedrijven met methaanuitstootdoelstellingen naar bedrijven die geen doelen hebben.
  • 155 deals ter waarde van $ 86,4 miljard hebben activa weggehaald bij bedrijven die publiekelijk in overeenstemming zijn met de netto nul-emissiedoelstellingen.
  • 150 deals van in totaal $ 76,8 miljard hebben activa verplaatst van leden van het Oil & Gas Methane Partnership van de industrie naar niet-leden.

Het rapport zegt dat olie- en gasbedrijven, particuliere kopers, investeerders en banken moeten worden aangemoedigd om klimaatbescherming op te nemen in de voorwaarden van deze deals om te zorgen voor voortgezet beheer na fusies en overnames.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: