Social Climate Tech News

Wed 11 2022
Image

Kaliforniens tillsynsmyndigheter kommer att rösta om avsaltningsanläggning

by bernt & torsten

Kaliforniens tillsynsmyndigheter kommer att rösta om huruvida de ska godkänna en föreslagen anläggning på 1,4 miljarder dollar för att omvandla havsvatten till dricksvatten, ett projekt som faktureras som en dellösning på en ihållande torka som hotar statens ekonomiska hälsa.

För att besluta om ödet för avsaltningsanläggningen i Huntington Beach måste California Coastal Commission väga en expertrekommendation för att döda projektet mot påtryckningar från guvernör Gavin Newsom att godkänna det.

Anläggningen, som föreslagits av Poseidon Water, ett företag som kontrolleras av infrastrukturen i Kanadas Brookfield Asset Management, skulle omvandla tillräckligt med vatten från Stilla havet till dricksvatten för 400 000 människor. Men personalexperter vid kustkommissionen sa att processen skulle skada det marina livet och närliggande fågellivsmiljöer samtidigt som den producerar vatten som skulle bli dyrt för låginkomsttagare.

Personalens rekommendation för förnekande sa också att anläggningen skulle vara sårbar för översvämningar från stigande havsnivåer som förväntas från mänskligt påverkade klimatförändringar.

Miljövänner har länge kämpat mot anläggningen och sagt att avsaltning decimerar havets liv, kostar för mycket pengar och energi och snart skulle bli föråldrad genom vattenåtervinning.

Kalifornien har upplevt svår torka under sju av de senaste tio åren. Torkan har hotat livskraften i Kaliforniens ekonomi på 3 biljoner dollar, vilket mest direkt påverkar jordbruksindustrin på 50 miljarder dollar, men också agerar som ett hinder för energiproduktion och turism.

Poseidon har kämpat för att få projektet byggt i Huntington Beach, cirka 30 miles (50 km) söder om Los Angeles, i mer än 20 år och sagt att det har spenderat mer än 100 miljoner dollar i processen.

Sedan 2015 har Poseidon drivit en liknande anläggning, den största i USA, längs kusten i Carlsbad.

Carlsbad-projektet, som förvandlar havsvatten till dricksvatten på 90 minuter, byggdes på mer förhöjd mark och godkändes innan statliga bestämmelser som styr avsaltningsanläggningar trädde i kraft.

Share:

Leave A Comment