Press "Enter" to skip to content

Sådan holder klimaforskere håbet i live, når skaderne forværres

Håb og optimisme blomstrer ofte hos eksperter, der slider på de dystre områder af global opvarmning, COVID-19 og Alzheimers sygdom.

Hvordan klimaforskere eller skadestuelæger under højden af COVID-19-pandemien håndterer deres deprimerende daglige arbejde, men alligevel forbliver håbefulde, kan tilbyde hjælp til almindelige mennesker, der beskæftiger sig med en verden, der finder sted, sagde psykologer.

Forskere og læger kan ikke udføre deres job uden at være optimister. At være en “realistisk optimist”, men alternativet til at være realistisk optimist er enten at holde ørerne og vente på dommedag eller at feste, mens Titanics orkester spiller.

Den coping teknik, som disse forskere har til fælles, er at gøre noget for at hjælpe. Det ord, de ofte bruger, er “handlefrihed”. Det gælder især for klimaforskere – tjæret som dommedagsprofeter af politiske typer, der afviser videnskaben.

Et trick, som mange mennesker gør, er at lære at tage, hvad der kan være meget overvældende angst og konvertere det til produktivitet og modstandsdygtighed.
Nøglen til at bekæmpe øko-angst er, at “regelmæssig depression og almindelige angstværktøjer fungerer lige så godt.

Man skal bare fokusere på de her små områder, hvor man kan gøre en forskel. Vær en gører. Tag andre derhen. Lad være med bare at dømme.’ Der er måder på begynderniveau, som enhver, bogstaveligt talt enhver, kan hjælpe. Og jo mere vi gør det, ‘Åh, det virker’, viser det sig.”

Det handler ikke kun om individuelle handlinger, som at opgive flyrejser eller blive vegetar, det handler om at arbejde sammen med andre mennesker i en fælles indsats. Individuel handling er nyttig for klimaændringer, men er ikke nok. For at bøje kurven med stigende temperaturer og opbygningen af varmefangende gasser giver stabil kollektiv handling, såsom ungdomsklimaaktivisme og stemmeafgivelse, reelt momentum.

Du kan reducere din personlige CO2-udledning med 80%. ved at stoppe flyvende fly, blive veganer, kompostere og installere solpaneler. Få et job tæt på hjemmet, så du kan cykle der eller overalt, at cykle er som mental sundhedsterapi.

Klimaet i det 20. århundrede, vi voksede op med, er væk for evigt, der vil ikke være en sejr, et strålende øjeblik, hvor vi kan erklære succes, men det vil aldrig være for sent at handle. Det vil aldrig være for sent at løse dette.

Med klimaforandringerne er vi nødt til at have håb og sorg på samme tid, som om de er en slags tvillinger, som vi vugger. Vi må både forstå og være vidne til, hvad der er sket, og hvad vi har mistet. Og så forpligte sig stærkt til at beskytte det, der er tilbage. Og det kan ikke gøres fra et sted med håbløshed.

“Vær positiv, vi vil”

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: