Press "Enter" to skip to content

Hvordan benzinpriserne sammenlignes rundt om i verden

I USA er prisen på benzin i gennemsnit omkring $ 4,30 pr. Gallon, amerikanerne betaler stadig meget mindre for at fylde deres biler end folk i mange industrialiserede lande, herunder andre bilbaserede økonomier som Brasilien, Australien og Sydafrika. Ifølge hjemmesiden Global Gas Prices betalte alle tre nationer allerede mellem $ 4.76 og $ 5.42 for en gallon.

Europa har nogle af de højeste benzinpriser i verden. Det meste af Vesteuropa betalte op mod $ 6,00 for en gallon gas den 2. maj, med nogle af de højeste priser i Island, Finland, Grækenland, Danmark og Norge. Tyskland var den dyreste store europæiske økonomi med hensyn til gaspriser for sent, da en gallon gik for $ 7,97. Norge er en outlier blandt olieproducerende lande, fordi det beskatter benzin til en præmie. Landet baserer meget af sin rigdom på olie, men har i mange år forfulgt en plan om at gøre sin egen økonomi uafhængig af fossile brændstoffer.

Andre olieproducenter er gået den modsatte vej og tilbyder benzin til deres borgere for mindre end prisen på flaskevand. De mest drastiske eksempler på dette er Venezuela, Libyen og Iran, hvor benzin kun koster et par cent per gallon.

Imidlertid blev den dyreste liter gas, der var inkluderet i rangordningen, solgt i Hong Kong for $ 10,87, hvilket normalt ville få selv en lille bil til at genopfyldes for at bryde $ 100-barrieren. Østasien var den dyreste del af verden for gas efter Europa med høje priser i Indien, Kina, Sydkorea og Thailand – som alle er store olieforbrugere, men ikke producenter. Der er også brug for dybe lommer i nogle få lande, hvor svage regerings- eller handelsstrukturer har ført til prisstigninger, såsom i Den Centralafrikanske Republik.

Her er en infografik fra Statista om prisen på en liter benzin rundt om i verden.

Du kan finde flere infografikker på Statista

Infografik: Hvordan gaspriser sammenlignes rundt om i verden | Statista Du finder flere infografikker på Statista

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: