Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Ett företag kan göra dricksvatten av ingenting annat än luft och solljus

Föreställ dig detta. Dricksvatten är en obegränsad resurs, ett hållbart utvecklingsmål som håller nyttan flytande. Men med ökad vattenbrist som förvärras av katastrofala klimatförändringar låter löftet om enkel tillgång till rent dricksvatten som en dröm som inte är rotad i verkligheten.

För att illustrera, ständiga förändringar i vattenkretsloppsmönster och drastiska ökningar av utvinning för mänskligt bruk gör det svårare att få tillgång till säkert dricksvatten. Enligt en rapport från UNICEF och WHO har en av tre människor i världen inte tillgång till rent dricksvatten. Naturkatastrofer kan också förstöra eller förorena vattenförsörjningen, vilket gör samhällen mer mottagliga för sjukdomar som kolera och tyfus. UNICEF har funnit att varje dag dör mer än 700 barn under fem år av diarré kopplat till otillräckligt vatten, sanitet och hygien.

Ökad vattenstress leder också till högre konkurrens om vattnet. Detta kan i sin tur leda till konflikter. Syriens inbördeskrig har i stor utsträckning kopplats till en svår torka.

Medan tekniker för att kondensera vatten ur luften har använts sedan urminnes tider, måste de flesta moderna kondensatorer som är utformade för att producera stora mängder vatten kopplas till elnätet och ersätta ett problem med ett annat. Men tänk om det fanns en lösning?

Vad händer om du kan dra vatten ur tomma luften utan att använda ytterligare kol eller ansluta till ett energinät?

Source Global hydropaneler kan göra just det, och tekniken är mer vetenskap än fiktion. Hydropanelerna använder solenergi för att kondensera rent, föroreningsfritt dricksvatten från luften. Vattenreservoaren ombord kan också sättas direkt i drickskranen i ett hushåll. Systemet tar det sedan vidare genom att mineralisera vattnet för idealisk hårdhet och smak, vilket gör vatten av hög kvalitet lätt tillgängligt.

Sources hydropaneler har redan hittat hem i 52 länder

Hydropanelen är en välsignelse för personer med dålig tillgång till rent dricksvatten, som måste traska i timmar för att hämta det och inte har tillgång till en pålitlig energikälla.

Runt om i världen ligger ansvaret för detta ansvar – att hämta vatten – i första hand på kvinnor. Detta kan hindra dem från att fortsätta utbildning, ägna sig åt fritids- och sportaktiviteter och ta sig ur fattigdom.

Naturligtvis påverkar denna globala fråga inte bara utvecklingsländer eller människor som bor i avlägsna områden. Dålig infrastruktur, brist på transparens kring var vattnet kommer ifrån, säkerhet och kostnader är också bestående problem i utvecklade länder.

I huvudsak är insidan av panelen varmare än luften runt den. Så att oavsett var panelerna är kan rutorna göra vatten.

Dessa paneler kan installeras i en förorenad miljö och får ändå bara rent vatten från kondenseringspunkten. Denna kallare omgivande luft är laddad med vattenånga som kondenserar till flytande vatten. Och detta flytande vatten samlas på ett hygroskopiskt patentskyddat material inuti maskinen.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: