Social Climate Tech News

Fri 20 05 2022
Image

De største forbrugere af falske nyheder kan drage fordel af denne ene teknologiske intervention

by bernt & torsten

Hvis du er en person, der er “kronisk online”, er chancerne for, at du er stødt på indhold, der enten er falsk eller vildledende. Dette er officielt kendt som “desinformation”, og ifølge nonprofit KFF blev 78 procent af amerikanske voksne under COVID-19-pandemien enten bedraget eller bedraget af mindst en falsk erklæring om COVID-pandemien eller vaccinerne.

Økosystemet for desinformation på internettet er kompliceret, hvilket faktisk gør det vanskeligt at forbedre situationen. Sociale, psykologiske og teknologiske påvirkninger driver, hvordan falske nyheder og andre vildledende fakta spredes over internettet.

Her er en advarsel: Tilføjelse af etiketter om kildens troværdighed er en metode, som sociale medievirksomheder og tredjepartsorganisationer har brugt til at bekæmpe desinformation, selvom det har været kontroversielt. For eksempel fandt en MIT-undersøgelse, at det at sætte falske etiketter på visse artikler fik mere troværdighed til umærkede artikler (hvoraf nogle muligvis ikke er blevet kontrolleret eller verificeret). Forskerne, der gennemførte undersøgelsen, kaldte dette den “implicitte sandhedseffekt”.

Men nyere forskning i Science Advances viste, at disse etiketter i gennemsnit har begrænset effektivitet til at ændre, hvor folk får information og reducere deres misforståelser. Men i en lille delmængde af personer, der forbruger mange nyheder af lav kvalitet, synes disse etiketter at styre dem mod at tilføje flere nyheder af højere kvalitet til blandingen.

Forskere fra NYU og Princeton University forsøgte at undersøge, om brug af en browserudvidelse, der mærkede pålideligheden af nyhedskilder, ville påvirke visningsmønstre og afskrække folk fra at besøge websteder af lav kvalitet samt ændre deres syn på spørgsmål som tillid til medierne, politisk kynisme og almindelige misforståelser.

For at gennemføre undersøgelsen samlede de omkring 3.000 deltagere fra YouGov, der repræsenterede den amerikanske befolkning på tværs af demografi som alder, køn og race, og tildelte tilfældigt halvdelen af gruppen til at tage NewsGuard-tillægget. Denne udvidelse viste et grønt, gult eller rødt skjoldikon foran webadresser, som de ser på i deres browsere samt i Googles søgeresultater og deres Facebook- og Twitter-nyhedsfeeds. (NewGuard Chrome-udvidelsen er tilgængelig for offentligheden; installer dette).

Websteder får et grønt skjold, når de generelt opretholder “grundlæggende standarder for nøjagtighed.” Grønne steder inkluderer Reuters, AP og endda Fox News. Websteder, som brugerne skal “læse med forsigtighed”, får et rødt skjold, fordi de har tendens til at komme til kort på områder som nøjagtighed og mærkning af fakta versus meninger. Disse omfatter Epoch News og Daily Kos. Satiresider, som The Onion, får et guldskjold. Websteder, der indeholder en stor del af ukontrollerede eller brugergenererede indlæg, som YouTube, Reddit og Wikipedia, får et gråt skjold.

Den anden halvdel af deltagerne modtog ingen vejledning eller information om, hvilke nyhedskilder de besøgte online.

Denne undersøgelse blev kørt tilbage i 2020, og den misinformation, som deltagerne kiggede på, handlede primært om COVID-19 og Black Lives Matter-bevægelsen. Forskere gav alle deltagere en undersøgelse to uger før de bad behandlingsgruppen om at installere NewsGuard i tre til fire uger og en anden undersøgelse to uger efter denne periode.

For de fleste brugere ændrede disse etiketter imidlertid ikke deres onlineadfærd på målbare måder. Samlet set observerede holdet ingen signifikant effekt på den gennemsnitlige internetbruger, der bruger NewsGuard med hensyn til deres nyhedsdiæt eller på nogen af de “indikatorer”, der påvirker desinformation, såsom polarisering, politisk kynisme og tillid til medierne samt almindelige misforståelser.

Når man ser på de 35 procent, der ser upålidelige nyheder, vil jeg sige, at en lille procentdel af dem hovedsagelig er afhængige af nyheder af lav kvalitet.

Derudover var faldet mere signifikant i gruppen med højt desinformationsforbrug sammenlignet med personer, der så et par upålidelige nyheder hver gang i ugen eller deromkring. Dette fund er i overensstemmelse med tidligere undersøgelser, der har vist, at deling af falske nyheder faktisk sker meget mindre end forventet, og at oftere end ikke er kun en håndfuld mennesker ansvarlige for at sprede det meste af misinformationen online.

En del af denne undersøgelse er, at disse interventioner annonceres til den gennemsnitlige internetbruger og sandsynligvis [till] internetbrugere, der ser de mest pålidelige nyheder, men det ser kun ud til at have en positiv effekt på dem, der bruger mest misinformation, som sandsynligvis ikke downloader disse webudvidelser eller aktiverer disse webudvidelser.

Share: