Social Climate Tech News

Mon 09 2022
Image

Antallet af flyvende insekter er faldet med 60% siden 2004

by bernt & torsten

I 1980-90, når du rejser i bil i sommer- og efterårsmånederne, modtog dit køretøj mange døde insekter foran på køretøjet, gennem årene er antallet af døde insekter fra kørsel faldet hurtigt.

I Storbritannien er antallet af flyvende insekter faldet med næsten 60% siden 2004, ifølge en undersøgelse, der tællede mærker på bilers nummerplader. Forskerne bag undersøgelsen sagde, at sagen var “skræmmende”, da livet på Jorden er afhængig af insekter.

Resultaterne af mange tusinde ture foretaget af offentlige medlemmer i sommeren 2021 blev sammenlignet med resultater fra 2004. Faldet var højest i England med 65%, hvor Wales registrerede 55% færre insekter og Skotland med 28%.

Med kun to omfattende undersøgelser til dato sagde forskerne, at det var muligt, at disse år var usædvanligt gode eller dårlige for insekter, hvilket potentielt forvrængede dataene, og derfor var det vigtigt at gentage analysen hvert år for at opbygge en langsigtet tendens. Men de nye resultater stemmer overens med andre vurderinger af insektnedgangen, herunder en bilrudeundersøgelse i landdistrikterne i Danmark , der kørte hvert år fra 1997 til 2017 og fandt en 80% reduktion i overflod.

Deltagerne i den britiske undersøgelse downloadede en app, Bugs Matter, som gjorde det muligt for dem at registrere deres ture og antallet af fejl, der blev presset på deres nummerplader. Den næste undersøgelse vil vare fra juni til august.

Insekter er afgørende for at opretholde et sundt miljø ved at genanvende organisk materiale, bestøvning og skadedyrsbekæmpelse. Men forskerne bag en ny mængde undersøgelser konkluderede, at de gennemgår en “skræmmende” global forringelse, der “river livets tapet fra hinanden”. En international videnskabelig gennemgang i 2019 sagde, at udbredte fald truede med at forårsage et “katastrofalt sammenbrud af naturens økosystemer.”

Den nye undersøgelse omfattede næsten 5,000 ture foretaget i 2021 og etablerede “splathastigheden” for hver, det vil sige antallet af registrerede insekter pr. Mil. Våde dage var udelukket, fordi regn kan have skyllet nogle af de spredte insekter væk fra pladerne.

I undersøgelsen fra 2004, foretaget af rsPB, sprøjtede kun 8% af turene slet ingen insekter. Men i 2021 registrerede 40% af turene ikke en eneste klemt fejl. Muligheden for, at nyere køretøjer var mere aerodynamiske og derfor ramte færre insekter, blev udelukket af dataene.

De oplysninger, der blev indsamlet af undersøgelsen, adresserede ikke, hvorfor faldet var betydeligt lavere i Skotland. Men Shardlow sagde, at de faktorer, der vides at skade insekter, herunder fragmentering af levesteder, klimaændringer, pesticider og lysforurening, var mindre intense i Skotland.

Ud over at kræve handling fra regeringen og rådene sagde Buglife, at folk kunne hjælpe insekter ved ikke at bruge pesticider, så græsset kunne vokse højere og så vilde blomster i haver. Hvis hver have havde en lille patch til insekter, kombineret, ville det sandsynligvis være det vigtigste område for dyrelivets levesteder i verden, sagde gruppen.

Share:

Leave A Comment