Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Antalet flygande insekter har sjunkit med 60 % sedan 2004

1980-90 när du färdades med bil under sommar- och höstmånaderna fick ditt fordon många döda insekter på framsidan av fordonet, under åren har antalet döda insekter från körning minskat snabbt.

I Storbritannien har antalet flygande insekter sjunkit med nästan 60 % sedan 2004, enligt en undersökning som räknade märken på bilarnas registreringsskyltar. Forskarna bakom undersökningen sa att fallet var ”skrämmande”, eftersom livet på jorden är beroende av insekter.

Resultaten från många tusentals resor av offentliga medlemmar sommaren 2021 jämfördes med resultat från 2004. Nedgången var högst i England, 65 %, där Wales registrerade 55 % färre insekter och Skottland med 28 %.

Med endast två omfattande undersökningar hittills sa forskarna att det var möjligt att dessa år var ovanligt bra eller dåliga för insekter, vilket potentiellt snedvrider data, och därför var det viktigt att upprepa analysen varje år för att bygga upp en lång -term trend. Men de nya resultaten överensstämmer med andra bedömningar av insektsnedgången, inklusive en bilvindruteundersökning på landsbygden i Danmark som kördes varje år från 1997 till 2017 och fann en 80% minskning i överflöd.

Deltagare i den brittiska undersökningen laddade ner en app, Bugs Matter, som gjorde det möjligt för dem att registrera sina resor och antalet buggar som klämdes på deras registreringsskyltar. Nästa undersökning kommer att pågå från juni till augusti.

Insekter är avgörande för att upprätthålla en hälsosam miljö genom att återvinna organiskt material, pollinering och bekämpa skadedjur. Men forskarna bakom en ny volym av studier drog slutsatsen att de genomgår en ”skrämmande” global försämring som ”sliter sönder livets tapeter”. En internationell vetenskaplig granskning 2019 sa att utbredda nedgångar hotade att orsaka en ”katastrofisk kollaps av naturens ekosystem.”

Den nya undersökningen inkluderade nästan 5 000 resor gjorda 2021 och fastställde ”splat rate” för var och en, det vill säga antalet registrerade insekter per mil. Blöta dagar uteslöts eftersom regn kan ha tvättat bort några av de spridda insekterna från plattorna.

I 2004 års undersökning, som genomfördes av RSPB, var det bara 8 % av resorna som inte stänkte några insekter alls. Men 2021 registrerade 40 % av resorna inte en enda klämd bugg. Möjligheten att nyare fordon var mer aerodynamiska och därför träffade färre insekter uteslöts av uppgifterna.

Informationen som samlades in av undersökningen tog inte upp varför nedgången var betydligt lägre i Skottland. Men Shardlow sa att de faktorer som är kända för att skada insekter, inklusive habitatfragmentering, klimatförändringar, bekämpningsmedel och ljusföroreningar, var mindre intensiva i Skottland.

Förutom att kräva åtgärder från regeringen och råden sa Buglife att människor kunde hjälpa insekter genom att inte använda bekämpningsmedel, låta gräset växa längre och så vilda blommor i trädgårdar. Om varje trädgård hade en liten fläck för insekter, tillsammans, skulle det förmodligen vara det viktigaste området för vilda djurlivsmiljöer i världen, sa gruppen.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: