Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Övergången till renare energi kommer att innebära mycket mer elförbrukning.

Människor kommer att behöva använda mer watt dagligen från växande elbilsförsäljning till bredare teknisk användning som värmepumpar som producerar färre utsläpp av växthusgaser.

Förutom att stärka nätets motståndskraft när efterfrågan på el ökar, undersöker energibolag och beslutsfattare nya sätt att utforma priser genom att testa dynamiska prissättningsmekanismer som kan hjälpa till att hantera belastningen vid olika tidpunkter och maximera användningen av förnybar energi.

Dynamiska hastigheter fluktuerar som svar på energiefterfrågan. Även om dessa program kan användas brett för att stimulera energiminskning under perioder med hög efterfrågan, kan de också tillämpas på specifik, elintensiv teknik som elfordon. I slutändan syftar denna prissättningsstrategi till att vägleda elbilsägare mot laddningsbeteende som inte belastar strömförsörjningen genom att ge kostnadsbesparingar eller till och med kompensation för att ladda ur elbilsbatterier på nätet.

Det fanns mer än 150 prisutformningspolitiska initiativ över hela USA förra året, och Kalifornien är en stat där behovet av att förbättra nätets tillförlitlighet och strävan att använda mer förnybar energi har fått företag att utforska innovativa prissättningsmekanismer.

Idag har större delen av Kalifornien redan prissättning för användningstid, vilket uppmuntrar kunder och vagnparksförvaltare att vara avsiktliga om när de ska ladda elbilar. Enligt företaget har hälften av Pacific Gas & Electrics (PG&E) privatkunder för närvarande priser för användningstid.

Istället för en fast avgift, erbjuder vissa elbolag planer för användningstid som prissätter el baserat på toppperioder av energiförbrukning.

Kunder som kan hantera tidpunkten för sin elanvändning ser kostnadsbesparingar och en del av efterfrågan på nätet övergår till lågtrafik, som nätter och helger.

Pilot program

California Public Utilities Commission (CPUC) överväger för närvarande ansökningar om dynamiska prisprogram som kommer att testa om kunder ändrar beteenden – som när de laddar sina elbilar – när de har mer information om energipriser baserat på efterfrågenivåer. Det är en strategi som har visat sig effektiv för att uppmuntra hushåll i Kalifornien att flytta sin energiförbrukning till tider då mer solenergi är tillgänglig.

Tekniken för att ta bort koldioxid i stor skala

Till skillnad från användningstiden, som varierar under dagen men förblir statisk under varje säsong, kan dynamiska hastigheter variera från dag till dag och timme till timme baserat på energibehov.

Verktyg i Kalifornien undersöker dessa prissättningsverktyg för att hålla jämna steg med den snabba tillväxten av EV-antagande i delstaten.

San Diego Gas & Electric (SDG&E) har testat hastigheter för integration av fordonsnät (VGI) vid laddstationer för elbilar genom sitt Power Your Drive-pilotprogram sedan 2016.

I december tilldelade CPUC 2,5 miljoner dollar till Southern California Edison (SCE) för att köra ett treårigt pilotprogram som testar dynamiska priser, inklusive laddning av elbilar, som ska börja senast den 1 maj. SCE säger att en av sju elbilar i USA är belägen inom sitt serviceområde.

PG&E och SCE söker godkännande från CPUC för nästan 29 miljoner dollar i finansiering för VGI-pilotprogram som skulle inkludera realtidspriser.

Men att erbjuda mer detaljerad prisinformation i förväg kan ge ett betydande ekonomiskt incitament.

Det är en sorts banbrytande utveckling, och inte bara för elbilar, utan för elnätstjänster i allmänhet, oavsett om du har en varmvattenberedare som kan svara på signaler och spara några dollar, eller någon form av industriell processbelastning där du kan flytta tiden och det finns en stor vinst för det.

Att bli granulärt: Även om realtidspriser kan hjälpa till att balansera användningen av nätet under dagen, är en annan viktig faktor det lokala energibehovet.

CPUC utvecklar vad som kallas en enhetlig, universell, dynamisk ekonomisk signal, eller UNIDE, som är ett ramverk för hastighetsdesign som är mer finkornigt, nästan i realtid och även lokalt. För det mesta är de nuvarande priserna inte lika lokala.

Förutom tidsbaserade prissättningsverktyg kan insyn i belastningen i ett område av nätet hjälpa till att flytta energibehovet – oavsett om det är från elbilsladdning eller driva byggnader – till förnybara energikällor för att undvika att belasta den lokala transformatorn.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: