Press "Enter" to skip to content

Miljøbeskyttelse versus økonomisk vækst

Kampen i hovedet på folk i USA mellem at prioritere miljøet (selv med risiko for at bremse den økonomiske vækst) eller økonomien (selvom miljøet lider) har været lidt af en rutsjebane i de seneste årtier. Som Gallups undersøgelsesdata viser, var miljøet i 80’erne og 90’erne den klare vinder i dette moralske dilemma, når man ser på det nationalt. Dette begyndte imidlertid at ændre sig, da det nye årtusinde begyndte.

Infografikken illustrerer kampen i USA mellem de to, da virkningerne af finanskrisen i 2008 begyndte at bide. I marts 2009 havde økonomien bevæget sig i spidsen for de fleste, hvor et flertal (51 procent) valgte økonomien som en prioritet sammenlignet med 42 procent, der favoriserede miljøet. Moder Jord fik til sidst kontrol over amerikanske hjerter og sind igen mellem 2015 og 2019, men Covid-19-pandemien ser ud til at have ændret balancen igen i 2020 og 2021.

Infografik: Miljøbeskyttelse vs. Økonomisk vækst | Statista Du finder flere infografikker på Statista

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: