Press "Enter" to skip to content

Milieubescherming versus economische groei

De strijd in de hoofden van mensen in de Verenigde Staten tussen het prioriteren van het milieu (zelfs met het risico van vertragende economische groei) of de economie (zelfs als het milieu lijdt) is de afgelopen decennia een beetje een rollercoaster geweest. Zoals de onderzoeksgegevens van Gallup laten zien, was het milieu in de jaren 80 en 90 de duidelijke winnaar in dit morele dilemma als je het nationaal bekijkt. Dit begon echter te veranderen toen het nieuwe millennium begon.

De infographic illustreert de strijd in de VS tussen de twee toen de effecten van de financiële crisis van 2008 begonnen te bijten. In maart 2009 was de economie voor de meesten naar de voorgrond getreden, met een meerderheid (51 procent) die de economie als prioriteit koos, vergeleken met 42 procent die het milieu begunstigde. Moeder Aarde kreeg tussen 2015 en 2019 uiteindelijk weer de controle over Amerikaanse harten en geesten, maar de Covid-19-pandemie lijkt de balans in 2020 en 2021 weer te hebben veranderd.

Infographic: Milieubescherming versus. Economische groei | Statista Meer infographics vind je bij Statista

Be First to Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: