Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Miljöskydd kontra ekonomisk tillväxt

Kampen i medvetandet hos människor i USA mellan att prioritera miljön (även med risk för att bromsa ekonomisk tillväxt) eller ekonomin (även om miljön lider) har varit lite av en berg-och-dalbana under de senaste decennierna. Som Gallups undersökningsdata visar, på 80- och 90-talen, var miljön den klara vinnaren i detta moraliska dilemma när man tittar på det nationellt. Detta började dock förändras när det nya millenniet började.

Infografiken illustrerar, kampen i USA mellan de två när effekterna av finanskrisen 2008 började bita. I mars 2009 hade ekonomin flyttats till förgrunden för de flesta, med en majoritet (51 procent) som valde ekonomin som en prioritet, jämfört med 42 procent som gynnade miljön. Moder Jord fick så småningom kontroll över amerikanska hjärtan och sinnen igen mellan 2015 och 2019, men Covid-19-pandemin verkar ha ändrat balansen igen 2020 och 2021.

Infographic: Environmental Protection vs. Economic Growth | Statista You will find more infographics at Statista

Var den första att kommentera

Kommentera

%d bloggare gillar detta: