Press "Enter" to skip to content

Miles fra hinanden: Bilens CO2-udledning

I gennemsnit udleder en lille bil globalt 2.040 kg mindre CO₂ om året end en pickup- truck. Store SUV’er og sportsvogne udleder naturligvis også usædvanligt høje niveauer af CO₂. SUV’er nyder stigende popularitet over hele verden; i bilens hjem, Tyskland, for eksempel kom de fleste af de nye registreringer i 2021 fra dette segment. Producenternes fokus på SUV’er kan dog komme under pres.

EU, der er en af de førende inden for mere bæredygtig bilbaseret kørsel, har for nylig fastsat strengere grænser for emissioner fra nyregistrerede personbiler: Fra 2021 vil det i gennemsnit være 95 gram pr. kilometer for en producents samlede flåde. Kravene giver bilfabrikanterne et stærkt incitament til at producere og sælge mere brændstofeffektive køretøjer med lavere CO2-emissioner. Hvis de ikke overholder reglerne, risikerer de bøder, og fra 2030 sænkes grænsen til 61,75 gram.

De data, der anvendes i denne infografik, er hentet fra Statista Mobility Market Outlook, som præsenterer aktuelle markedstal og prognoser på markederne for motorkøretøjer og mobilitetstjenester over hele verden.

Infografik: Miles Apart: Bils CO2-emissioner | Statista Du finder flere infografikker på Statista

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: