Trykk “Enter” for å komme videre

Mer enn halvparten av elektrisiteten fra fornybare kilder i Nederland i forrige uke

I forrige uke kom mer enn halvparten av all elektrisitet som ble brukt i Nederland fra fornybare kilder.Dette er første gang, ifølge tall fra nettstedet Energieopwek.nl, et partnerskap mellom blant annet Tennet, Gasunie og Netbeheer Nederland.

Nesten 54 prosent av elektrisiteten som ble brukt i forrige uke, kom fra fornybare kilder.For eksempel kom 11 prosent fra solenergi, 31 prosent fra vindturbiner og nesten 10 prosent fra biomasse.Til sammenligning: i fjor i toppuken kom 46 prosent av elektrisiteten som ble brukt fra fornybare kilder.

Ifølge eksperter er rekorden godt forklart.På den ene siden blir mer og mer bruk gjort av bærekraftige kilder, for eksempel fordi ekstra vindturbiner blir lagt til, og flere og flere husholdninger kjøper solcellepaneler.

For eksempel ble Borssele vindpark bestilt i 2020, noe som betyr at kapasiteten til havvindparker mer enn doblet seg sammenlignet med året før.

Den totale kraftavkastningen til solcellepaneler fortsetter også å vokse sterkt år etter år, ifølge Statistisk sentralbyrå.De nyeste tallene fra Statistisk sentralbyrå viser for eksempel at elektrisitetsproduksjonen med solcellepaneler doblet seg fra 2019 til 2020.

Forrige ukes rekordutbytte gjelder også værforhold som var «gunstige» for energiproduksjonen.Hvis det er mye vind og solen skinner samtidig, genereres mer bærekraftig energi.

Det hjelper også at det ikke er veldig varmt ennå.Jo varmere det blir, jo mer reduseres effektiviteten til solcellepaneler.

Vær den første til å kommentere

Leave a Reply

%d bloggers like this: