Social Climate Tech News

Wed 23 2022
Image

Ville vores verden have set anderledes ud, hvis vi ikke havde brugt olie og gas

by bernt & torsten

Vidste du, at elbiler har eksisteret siden mindst 1834, længe før benzinbiler blev opfundet? Ville vores verden have set anderledes ud, end den er i dag, hvis elbilen havde fortsat sin udvikling

Det var Ford-firmaet, der stort set dræbte elbilen med introduktionen af den benzindrevne Model T i 1908, model T var en billigere bilbredde en længere rækkevidde end elbilerne på det tidspunkt.

CNN har denne fantastiske infografik, der viser dig udviklingen af elbilen.

Vidste du, at Dr. Ferdinand Porsches første bil, Egger-Lohner Model C.2 Phaeton, blev drevet af elektricitet?

Siden elbilernes begyndelse har de samme forhindringer, som vi har eksisteret i dag: begrænset rækkevidde og mangel på opladningsinfrastruktur. Man må undre sig over, hvordan vores verden ville se ud i dag, hvis elbilen havde fået samme tid til at udvikle sig som det, vi har lagt i benzindrevne biler.

Ville vi have haft krige om ressourcer som olie og gas?

Siden det 20. århundrede har vi set råoliepriserne tilpasse sig hurtigt som reaktion på udbud og efterspørgsel og visse politiske og økonomiske situationer.

Da vi ser meget høje priser på pumpen i de seneste uger på grund af de politiske situationer, der findes i øjeblikket i verden, må du spørge dig selv, om vi ville have været nødt til at leve gennem denne uro, hvis vi var gået all-in på elektrisk fra starten.

Ville vi have haft den samme afhængighed af olie og gas, som vi har i dag?

Grådighed var den vigtigste drivkraft bag udviklingen af benzindrevne biler, der solgte et produkt til en lavere pris til et større marked, genererede mere fortjeneste for producenten, etablerede tankstationer og forhandlere til drift og distribution af kort. Den olie og gas, der drev mere opmærksomhed for rigdom, især prissætningen af gas, som dybest set har tre hovedfaktorer:

  • Prisen på pumpen inkluderer skatter, afgiften på pumpen varierer fra land til land. Skatter påvirkes ikke af udsving i oliepriserne.
  • Priserne på råolie og raffinerede produkter, især benzin og diesel, er fastsat på forskellige internationale markeder, der hver især styres af deres egne love om udbud og efterspørgsel. Dette forklarer, hvorfor prisen på brændstof kan stige i sommerferien, når efterspørgslen er større, mens prisen på råolie forbliver den samme.
  • I Europa bruger råolie- og olieproduktmarkederne forskellige valutaer: Prisen på råolie er denomineret i amerikanske dollars, mens prisen på brændstof er denomineret i euro. Værdien af disse valutaer påvirker den pris, som brændstoffer sælges til, uanset råolieprisen.

For at øge de samlede priser har tilsætning af biobrændstof til benzin eller diesel en tendens til at øge den samlede pris, fordi biobrændstoffer ofte er dyrere end råolie.

Hvad med elektricitet?

Vi ville nok have haft forhandlerskibe til distribution af elbilerne, vi ville ikke have haft tankstationer. Ladestationerne ville have været på steder, vi bruger bilerne til at gå til som indkøbscentre, restauranter, hoteller osv.

Vi ville sandsynligvis have nogle gode restauranter langs motorveje mellem byer, vores elbiler ville blive opladet på 5 minutter. Vores elbilers batterier ville være blevet brugt til at lagre elektricitet og drive vores hjem.

Vores batterier ville have været meget avancerede med stor lagerkapacitet, langtrækkende kørsel over 1.000 km pr. Opladning. Alle elbiler ville være i stand til, mens de blev kørt for at oplade batteriet, bilerne ville være dækket af små solpaneler, det kan endda have en indbygget luftgenerator, der fanger den luft, vi kører igennem for at oplade batteriet.

Vores hjem ville have været drevet af elektricitet, som vi selv ville generere fra vores hjem sol / vind kraftværk og vores biler.

Vores samfund ville have været meget sundere med forholdsmæssigt fordelt rigdom over hele planeten, vi ville have haft meget færre politiske og økonomiske konflikter, der sandsynligvis var lettere at indeholde.

Så hvad gik galt

Vi er nødt til at lide under den nuværende uro og høje inflation på grund af beslutninger truffet i begyndelsen af det 20. århundrede, ja tiden var anderledes, og klimaændringerne var ikke kendt endnu, de kunne have givet os en bedre funktion, som vi nu skal overgå til.

Behovet for at skabe rigdom for nogle få for at få magt til at påvirke var drivkraften bag udviklingen af benzindrevne biler, Ford og Rockefeller kommer i tankerne, denne æra i begyndelsen af det 20. århundrede var også begyndelsen på megarige eller 1% af befolkningen, der forårsager flere kulstofemissioner end det dobbelte af emissionerne fra den fattigste halvdel af menneskeheden

Infografik: Den ene procents enorme CO2-fodaftryk | Statista Du finder flere infografikker på Statista

Menneskeheden og mennesker med magt i fortiden har fra beslutningstagning skabt den situation, vi er i i dag. Vi ved nu om klimaændringer, vi ved, hvad der har fremskyndet klimaændringerne, vi ved, at vi er nødt til at overgå fra en olie- og gasøkonomi til en vedvarende økonomi, og i denne overgangsperiode vil vi se politiske og økonomiske konflikter, for enden af tunnelen vil vi komme til en verden, som vi var i i begyndelsen af det 20. århundrede.

Share:

Leave A Comment