Social Climate Tech News

Fri 04 11 2022
Image

Mindst 6 % af det globale fiskeri er "sandsynligvis ulovligt", da fartøjer lukker sporingsenheder

by bernt & torsten

Op til 6% af den globale fiskeriaktivitet er skjult, fordi kommercielle fartøjer deaktiverer deres sporingssystemer, en praksis, der kan bruges til at dække over ulovligt fiskeri, ifølge en ny undersøgelse.

Skibe bruger automatiske identifikationssystemer (AIS), sporingsfyr, der gør det muligt for dem at blive placeret på globale forsendelseskort. Forskere anvendte en maskinlæringsalgoritme til et datasæt af fiskerfartøjsaktivitet udarbejdet af nonprofit Global Fishing Watch, som omfattede mere end 3,7 milliarder AIS-meddelelser fra fiskerfartøjer mellem 2017 og 2019.

De opdagede geografiske hotspots for fartøjer, der deaktiverede deres trackere, herunder Vestafrika, Argentinas kyst og det nordvestlige Stillehav – hvilket tyder på, at dette er steder, hvor ulovligt, urapporteret og ureguleret (IUU) fiskeri sandsynligvis vil finde sted.

IUU-fiskeri tegner sig for en femtedel af det globale fiskeris fangster og forårsager op til 23,5 mia. USD (20 mia. GBP) i økonomiske tab om året. Det er det tredje mest lukrative naturressourcebrud efter tømmer og minedrift. Det er også en vigtig drivkraft for ødelæggelsen af marine økosystemer og er blevet kædet sammen med krænkelser af menneskerettighederne.

De fandt ud af, at AIS-inaktivering er en risikofaktor for “to onde adfærd: fiskeri på uautoriserede steder og uautoriserede omladninger,” sagde Welch, hvis forskning var bundet til National Oceanic and Atmospheric Administration (Noaa) og Southwest Fisheries Science Center.

Omladning – losning af varer fra et skib til et andet – kan bruges til at vaske ulovligt fanget fisk og skaldyr ind i forsyningskæden og har været forbundet med tvangsarbejde og menneskehandel, sagde Welch. Omladning og ulovligt fiskeri har miljømæssige omkostninger og skader nationale indtægter og arbejdspladser, tilføjede hun.

AIS-systemer er ikke universelle mandater, og handlingen med at deaktivere en AIS-enhed er ikke ulovlig i sig selv. Juridiske grunde til at deaktivere omfatter at skjule et sted fra konkurrenter og undertiden pirater. Men skibe, der mørkner, er et “stort rødt flag”, ifølge Global Fishing Watch.

Undersøgelsens resultater tyder på, at AIS-inaktivering var meget tæt på omladningshotspots og de maritime grænser for landenes eksklusive økonomiske zoner (EEZ’er), især omstridte. Mere end 40% af de samlede tabte timer på grund af mistanke om handicap fandt sted i fire IUU-hotspots: Pacific Northwest (13%), ved siden af Argentinas økonomiske zone (16%) og vestafrikanske nationer (8%) og nær Alaska (3%).

Notfartøjer til tunfiskeri havde de højeste niveauer af fartøjsaktivitet tilsløret af AIS-inaktivering (op til 21 %), efterfulgt af blæksprutte-jiggere (op til 7 %) og drivende langliner og trawlere (begge op til 5 %), konstaterede rapporten.

Med hensyn til det samlede antal invaliderende begivenheder havde skibe under kinesisk flag mest efterfulgt af Taiwan, Spanien og USA, sagde Welch. Med en brøkdel af tiden tabt til invaliderende begivenheder havde Spanien den højeste, efterfulgt af USA, Taiwan og Kina. Men kinesiske flåder tilbringer længere tid til søs end andre nationers.

Share: