Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Smeltende gletsjers, klimaatverandering maakt bergtoerisme gevaarlijker

Degenen die in de bergtoerisme-industrie van Alberta werken, zeggen dat klimaatverandering niet alleen het gezicht van de parken van de provincie verandert – het heeft ook invloed op hoe ze hun werk doen.

Ecologen zeggen dat klimaatverandering ervoor zorgt dat meren in de Canadese Rocky Mountains hun beroemde turquoise glans verliezen, waardoor gletsjers zich in een alarmerend tempo moeten terugtrekken.

Dit jaar werd de historische Abbott Pass Hut in Yoho National Park ontmanteld vanwege de effecten van klimaatverandering, zei Parks Canada.

Naarmate het klimaat in Canada verandert, wordt ook de bergtoerisme-industrie gedwongen zich aan te passen. Dit heeft invloed op hoeveel sneeuw zich in de winter op gletsjers ophoopt en kan van invloed zijn op skigidsen en backcountry skiën.

Dingen zijn gewoon te veel gesmolten en dingen zijn te gevaarlijk. De effecten zijn niet alleen merkbaar tijdens de winter, zei hij. In de zomer zijn alpine klimmen en gletsjerwandelingen beïnvloed door gletsjerafname, waardoor onstabiel gebroken terrein achterblijft, dat moeilijk te navigeren is en onveilig kan zijn.

100 procent verhoogd gevaar voor rotsval en verlies van rotsen met glaciale recessie in het achterland.

Klimaatverandering dwingt Parks Canada om historische berghut te ontmantelen en te verwijderen

De gevolgen van klimaatverandering zijn voelbaar in bergachtige gebieden over de hele wereld. Gletsjers in de Europese Alpen worden onstabieler en gevaarlijker naarmate stijgende temperaturen in verband met klimaatverandering weer opleven wat lang werd gezien als sluimerende, bijna gefossiliseerde ijskappen.

Klimaatverandering maakt de gebieden waar gidsen rondleidingen geven niet gevaarlijker, de gidsen blijven meestal weg uit het achterland en op de hoofdpaden.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: